vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

TTT-programma voor Horeca- en Toerismesector

lees ook ...

The national water plan is led by Newmont Suriname

A national water strategy is something that multinational Newmont Suriname aspires to. A crucial natural resource for the manufacturing industry is water. The company's initial goal is to raise public...

Het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft een 3-daags  “Train The Trainers” programma georganiseerd voor verschillende groepen vanuit de overheid-, toerisme- en de horecasector. Deelnemers uit Suriname en Guyana hebben op de eerste dag, 7 juli, hun technische en praktische inzichten met elkaar gedeeld op Overbridge River ressort. 

De training “Covid-19-bewustzijns- en veerkrachttraining voor toerisme – en horecabedrijven” is om de bedrijven uit te rusten met de knowhow die nodig is om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen en te beheersen en om klanten een ‘Covid schoon’ vertrouwen te geven na heropening.

De deelnemers presenteerden hun overlevings- en herlevingsideeën met elkaar. Zowel de toerisme als horecasector heeft als overlevingsmodus aangegeven dat zij de tijd nuttig hebben gebruikt. Een groep heeft aan onderhoud en schoonmaak van hun bedrijf en machines gewerkt, terwijl een andere groep het belangrijk vond hun personeel te trainen.

Er werd ook naar voren gebracht dat er moeite moet worden gedaan om aan de juiste informatie te komen om geen slachtoffer te worden van ‘fake news’. Andere elementen die ook ter sprake kwamen waren communicatie, vasthouden aan de Covid-19-regels en incentives voor klanten.

De toerismesector wil de bedrijven weer openstellen. Zij weten dat ze niet voor eeuwig gesloten kunnen blijven. Om de deuren weer helemaal te kunnen openen moeten zij een binnenlands toerisme pakket ontwikkelen dat aantrekkelijk is en veilig.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTTT-programma voor Horeca- en Toerismesector