woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

TTT-programma voor Horeca- en Toerismesector

lees ook ...

VHP blikt terug op 3 jaar na verkiezingen: uitdagingen in tu...

Drie jaar na de verkiezingen van 25 mei 2020, die plaatsvonden te midden van grote financiële onzekerheden, blikt Suriname terug. De VHP, met hun slogan "Wo 'Set 'En'", behaalde destijds een overweldi...

Het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft een 3-daags  “Train The Trainers” programma georganiseerd voor verschillende groepen vanuit de overheid-, toerisme- en de horecasector. Deelnemers uit Suriname en Guyana hebben op de eerste dag, 7 juli, hun technische en praktische inzichten met elkaar gedeeld op Overbridge River ressort. 

De training “Covid-19-bewustzijns- en veerkrachttraining voor toerisme – en horecabedrijven” is om de bedrijven uit te rusten met de knowhow die nodig is om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen en te beheersen en om klanten een ‘Covid schoon’ vertrouwen te geven na heropening.

De deelnemers presenteerden hun overlevings- en herlevingsideeën met elkaar. Zowel de toerisme als horecasector heeft als overlevingsmodus aangegeven dat zij de tijd nuttig hebben gebruikt. Een groep heeft aan onderhoud en schoonmaak van hun bedrijf en machines gewerkt, terwijl een andere groep het belangrijk vond hun personeel te trainen.

Er werd ook naar voren gebracht dat er moeite moet worden gedaan om aan de juiste informatie te komen om geen slachtoffer te worden van ‘fake news’. Andere elementen die ook ter sprake kwamen waren communicatie, vasthouden aan de Covid-19-regels en incentives voor klanten.

De toerismesector wil de bedrijven weer openstellen. Zij weten dat ze niet voor eeuwig gesloten kunnen blijven. Om de deuren weer helemaal te kunnen openen moeten zij een binnenlands toerisme pakket ontwikkelen dat aantrekkelijk is en veilig.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTTT-programma voor Horeca- en Toerismesector