donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

Trustbank Amana geeft financieringen voor agrariërs

lees ook ...

Centrale Bank en ministerie van Financiën cruciaal in Surina...

Een recente neerwaartse trend in de Surinaamse wisselkoers wordt toegeschreven aan overheidsfinanciële maatregelen die in de afgelopen jaren zijn genomen, volgens Sanjay Gaurisankar, het hoofd van de ...

Trustbank Amanah heeft op vrijdag 04 oktober jongstleden de eerste financieringsovereenkomsten van het Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness (NOFA) met begunstigden getekend in aanwezigheid van minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij {LVV).

Trustbank Amanah heeft binnen drie maanden na de lancering afgelopen augustus, NOFA- financieringen verstrekt aan ondernemers uit Para, Wanica, Commewijne, Coronie en Nicl‹erie. Deze financieringen zijn verstrekt als capaciteitsversterking in de visserij-, pluimvee- en rijstsector, hydroponic en fruitverwerking.

Het doel van NOFA is om de agribusiness, de concurrentiepositie en verdiencapaciteit van de agrarische bedrijven in Suriname te bevorderen en versterken. Verder biedt het fonds ondernemers in de agrarische sector de mogelijkheid om hun productie te verhogen en capaciteiten te verruimen.

Samen met het NOFA-bestuur zet Trustbank Amanah zich in om de landelijke ontwikkeling van de sector te bewerkstelligen. In de pijplijn staan NOFA-financieringsaanvragen van ondernemers uit de districten Sipaliwini, Marowijne, Saramacca, Nicl‹erie en Paramaribo ten behoeve van de sectoren pluimvee en landbouw.

Minister Sewdien is ervan overtuigd dat het een groot succes wordt. Hij vindt het een unicum om tegen een rendement van 5,5 procent geld te lenen ter bevordering van de agrarische productie. De bewindsman spreekt de hoop uit dat boeren hier goed gebruik van zullen maken.

Claudia Maatsen, voorzitter van de vrouwenorganisatie Asajakaweno in Para hoort tot één van de begunstigden. Zij vindt dit een grote stimulans om zonder oponthoud beter te produceren teneinde hun fabriek, waar ananas tot eindproduct wordt verwerkt, uit te breiden.

Ondernemers uit de agrarische sector zijn nog altijd terecht bij de fondsbeheerder Trustbank Amanah voor NOFA-financieringsaanvragen. De target is om per december dit jaar financieringen vanuit alle districten uit te zetten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTrustbank Amana geeft financieringen voor agrariërs