donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(1)

Trobi no de; geschil DNA-lid Kensenhuis en Grassalco-directeur bijgelegd

lees ook ...

A new commander wants Military Police to be more visible in ...

Following a formal flag-transfer ceremony witnessed by Defense Minister Krishna Mathoera and other officials, Major Roy Samuels has assumed command of the Military Police Corps of the Surinamese Natio...

Het geschil tussen NDP-assembleelid Patrick Kensenhuis en Grassalco-directeur Wesley Rozenhout is bijgelegd. “Trobi no de. We zijn on speaking terms en zien hoe verder,” zei Kensenhuis na de ontmoeting met de directeur op het hoofdkwartier van Grassalco.

De parlementariër is met dit bezoek ingegaan op een uitnodiging van Rozenhout via de media voor een persoonlijke ontmoeting, nadat hij publiekelijk indringende vragen had gesteld over de situatie bij het staatsmijnbouwbedrijf. Dit mondde uit in een polemiek tussen de twee functionarissen in de media.

Met de ontmoeting heeft het tweetal, zoals zij beiden aangeven, vrijdag samen de vredespijp gerookt. Bij het gesprek zaten namens het bedrijf ook aan onderdirecteur Commercial Affairs & Business Development, Patrick Bel, en externe adviseur Ebu Jones.

Constructief
Zowel Kensenhuis als Rozenhout spreekt van een constructieve ontmoeting. “Voor mij is belangrijk de verdere ontwikkeling van Grassalco en behoud van de arbeidsplaatsen. Het is daarom goed als je de informatie ook van de andere kant verneemt,” zei Kensenhuis.

Rozenhout stelt het op prijs dat het DNA-lid is ingegaan op de uitnodiging. Hij heeft aan Kensenhuis zijn verontschuldigingen aangeboden voor uitspraken die mogelijkerwijs verkeerd bij hem zijn aangekomen. “We juichen het toe wanneer volksvertegenwoordigers deze stap maken. Dit bedrijf is van het volk en het volk heeft het recht om te weten wat er hier gebeurt”, benadrukte de Grassalco-voorman.

Plannen
Rozenhout heeft in het gesprek onder meer aangegeven wat hij in oktober vorig jaar heeft aangetroffen en hoe het bedrijf er nu voor staat. Verder heeft hij gesproken over financieringsplannen die in voorbereiding zijn en verduidelijking gegeven over nieuw personeel dat is aangetrokken. De bedoeling is dat het assembleelid en de directeur verder in contact zullen blijven. Er volgt mogelijk nog een vervolggesprek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTrobi no de; geschil DNA-lid Kensenhuis en Grassalco-directeur bijgelegd