woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
0
(0)

Tripartiet akkoord van november 2021 geïnstalleerd

lees ook ...

Herinrichting Tata Colin Plein tot Tourist Information &...

Het Tata Colin Plein in Totness, Coronie, zal binnenkort worden omgevormd tot een Tourist Information & Visitor Center. Dit initiatief wordt gerealiseerd door het ministerie van Transport, Communi...

In november 2021 is er een nieuw Tripartiet Akkoord ondertekend door de partners van het Tripartiet Overleg dat in september 2021 werd ingesteld. Het nieuwe Tripartiet akkoord zal bestaan uit een beleidsteam dat de  beleids-prioriteiten moet vaststellen en monitoren, en een technisch team die de prioriteiten die zijn aangegeven moet uitwerken, en eventueel nieuwe vraag-stukken zal voorbereiden en voorleggen aan het beleidsteam.

President Chandrikapersad Santokhi zei daarover bij de installatie van het nieuw Tripartiet Overleg op 11 april jongstleden op het Kabinet van de President: “Vanuit het voort-schrijdend inzicht dat uit het eerste speciaal Tripartiet Overleg is ontstaan, en vanuit de sociaaleconomische en financieel-economische ontwikkelingen die zich hebben gemanifesteerd, is besloten om het Tripartiet Overleg enigszins aan te passen”.

Het nieuw geïnstalleerd orgaan verschilt fundamenteel met het vorige, omdat de overheid nu vertegenwoordigd is door ministers die ter plekke of daarna beleidsbesluiten kunnen nemen. Bovendien kunnen zij indien nodig een beroep doen op het staatshoofd.

Het beleidsteam wordt voorgezeten door minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning. De voorzitter van het technisch team is Sonny Kertoidjojo, terwijl Malti Baboeram Panday als secretaris zal optreden. Daarnaast zijn er zeven vertegenwoordigers van de overheid, drie van de vakbeweging en vier uit het bedrijfsleven.

President Santokhi ziet graag dat er gewerkt wordt volgens een consensusmodel. Dit houdt in dat er zo weinig mogelijk eenzijdige standpunten worden ingenomen, én voorkomen moet worden dat er op bepaalde gebieden geen besluiten kunnen worden genomen omdat partijen het niet met elkaar eens kunnen zijn. Het nieuwe Tripartiet Overleg zal aanzitten tot eind december 2024

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTripartiet akkoord van november 2021 geïnstalleerd