dinsdag 28 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
4
(1)

Trio-granman bespreekt ontwikkelingsvraagstukken met minister Emanuël

lees ook ...

Foodbasket gaat naar meerdere wijken

The 'foodbasket' die eind vorig jaar is gestart en consumenten voorziet in redelijk betaalbare goederen, wordt uitgebreid. Door het succes van de Food Basket te Commewijne, Flora(relocating), Apoera, ...

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), de granman der Trio uit het Kwamalasamutugebied, Jimmy Toeroeman en delegatie hebben vrijdag tijdens een werkbespreking enkele brandende vraagstukken besproken. Granman Toeroemang werd vergezeld door districtscommissaris van Coeroenie, Merilu Sapa, en enkele ressortsraadsleden.

Hij wees tijdens dit overleg erop dat het Trio-volk reeds enige tijd wordt geconfronteerd met enkele ontwikkelingsvraagstukken. Hij ziet graag dat ROS acties onderneemt opdat het korps Traditioneel Gezag (TG) dat valt binnen zijn jurisdictie, wordt uitgebreid, zodat het bestuurlijke in zijn bestuursressort wordt vergemakkelijkt. Door de jaren heen hebben veel kapiteins en basja’s hun heil in andere oorden gezocht. Ook is het gemeenschapscentrum van Kwamalasemutu vanwege achterstallig onderhoud dringend aan renovatie toe.

De granman der Trio gaf wel aan dat zijn gemeenschap bereid is om hiervoor middels arbeid in te komen. Als er van overheidswege wordt ingekomen met bouwmaterialen dan kunnen zaken makkelijker afgehandeld worden, gaf de traditionele leider aan. Toeroemang wees verder erop dat het zich verplaatsen binnen het zijn bestuursgebied om het contact te onderhouden met zijn mensen enorm wordt bemoeilijkt door een ernstig tekort aan brandstof.

Minister Emanuël heeft een open oor gehad voor hetgeen de graman naar voren heeft gebracht. Zij zal de nodige directieven geven aan de directeur van het directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen om het proces ingang te zetten om te werken aan de formalisatie bij uitbreiding van het TG in het Trio-gebied. Waar nodig zal ook worden gewerkt aan opvolging.

De Civiel Technische Afdeling van ROS zal ook acties ondernemen om te werken aan renovatie van het gemeenschapscentrum. Ten aanzien van uitbreiding van het TG wees bewindsvrouw er wel op dat het een en ander in verhouding moet staan tot het beschikbare budget en het aantal dorpen in het gebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTrio-granman bespreekt ontwikkelingsvraagstukken met minister Emanuël