woensdag 29 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
0
(0)

Trio Granman Ashongo Alalaparu begraven

lees ook ...

Stichting 1 voor 12 wil opvanghuis voor vrouwen opzetten

Stichting 1 voor 12, die zich inzet voor het verlichten van de noden van hulpbehoevenden in de Surinaamse gemeenschap, heeft haar 18de jaardag gevierd met donaties aan hulpbehoevenden. Op deze bijzond...

Familie, vrienden en kennissen, waaronder vertegenwoordigers van de regering, hebben gisteren in Paramaribo afscheid genomen van de overleden Trio-granman, Ashongo Alalaparu. Na een korte afscheidsgelegenheid met een kerkdienst in de aula van de begrafenis ondernermening aan de Draaibatra straat, is op maandag 29 november 2021 het lijk met politie-escorte vervoerd naar het vliegveld te Zorg en Hoop.

Een erepoort werd gevormd aan het begin van de Doekhiweg door een inheemse culturele groep. Met inheemse muziek werd het stoffelijk overschot van de graman begeleid naar het vliegveld. Daar werden ze opgewacht door Waarnemend President, Ronnie Brunswijk, enkele ministers en Assemblee-leden. De regeringsdelegatie is inmiddels ook al gearriveerd op Kwamalasemutu. Met militaire eer is de kist gedragen uit de lijkenwagen naar het vliegtuig.

De nieuwe Trio-graman, Jimmy Toeroeman, mocht vanmorgen in een apart klein vliegtuig zijn voorganger begeleiden naar Kwamalasamutu, waar de begrafenis zal plaatsvinden. Imheemsen, die in Paramaribo woonachtig zijn, zijn getogen naar de airport om afscheid te nemen van de hun overleden graman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTrio Granman Ashongo Alalaparu begraven