zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Trinidadiaanse Soca Sensatie in Suriname

lees ook ...

Op zaterdag 30 maart 2024 ontving President Chandrikapersad Santokhi van Suriname de bekende soca-artiest Michael Williams, beter bekend als Mical Teja, uit Trinidad en Tobago. Williams en zijn team zijn momenteel in Suriname voor het Nickerie Food & Music Easter Festival, dat op 30 en 31 maart plaatsvindt. Dit festival brengt kunst, cultuur en culinaire hoogstandjes samen en belooft een indrukwekkend spektakel te worden.

Tijdens zijn ontmoeting met President Santokhi liet Williams weten diep onder de indruk te zijn van Suriname, met name vanwege de gastvrijheid en de overvloedige natuur. Hij werd uitgenodigd om deel te nemen aan het festival door Mr. Zonneman en X’O Events, met steun van het Kabinet van de President. Williams toonde zijn dankbaarheid voor deze kans en zei geen spijt te hebben van zijn keuze voor Suriname boven andere mogelijkheden.

President Santokhi verwelkomde Williams hartelijk en benadrukte de unieke kenmerken van Suriname, waaronder de rijke cultuur, diverse keuken en weelderige natuur. Hij benadrukte ook de harmonieuze co-existentie van verschillende etnische groepen in het land, die elkaars cultuur en tradities delen. Op Williams’ vraag over Surinaamse curry gaf het staatshoofd aan dat alle Surinaamse gerechten de moeite waard zijn om te proberen.

Daarnaast deelde President Santokhi positieve economische ontwikkelingen mee, waarbij het bruto binnenlands product (bbp) van Suriname nu met 2,3 procent groeit, in tegenstelling tot de negatieve groei van zestien procent eind 2020. Hij benadrukte de steun van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank voor de hervormingen in het land. Hij benadrukte ook het belang van samenwerking voor duurzame groei en wees op kansen die organisaties zoals Caricom bieden. President Santokhi merkte op dat Caricom-leiders hebben aangedrongen op vrije beweging van personen zonder beperkingen in de regio. Hij beschouwt Suriname en Guyana als mogelijke bruggen tussen het Caraïbisch gebied en Zuid-Amerika.

Williams sprak zijn intentie uit om niet alleen tijdens dit bezoek betrokken te zijn, maar ook op lange termijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTrinidadiaanse Soca Sensatie in Suriname