zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
0
(0)

Trinidadiaan David Rudder krijgt ‘Community’s highest Award’

lees ook ...

Stabiele stroomvoorziening voor Saramacca

Het einde van regelmatige stroomonderbrekingen in het district Saramacca is in zicht. Op 14 mei jongstleden werd het startsein gegeven door Marcel Eyndhoven, de technisch directeur van de N.V. Energie...

De Caricom voorzitter Chandrikapersad Santokhi, kende op woensdag 10 augustus jongstleden, via een videoboodschap, de ‘Community’s highest Award’ toe aan de heer David Rudder. De uitreiking van de onderscheiding werd gedaan door de prime minister van Trinidad en Tobago, Keith Rowley.

Deze onderscheiding wordt toegekend aan bewoners van het Caribisch gebied, die een uitstekende prestatie hebben geleverd aan politieke, sociale of culturele ontwikkeling. David Rudder levert al tientallen jaren op uitmuntende wijze zijn bijdrage op cultureel gebied, door middel van Calypso muziek, welke zeer bekend is in het Caribisch gebied.

David rudder, 69 jaar oud en Trinidadiaans staatsburger zong al sinds 1977 voor de brassband Charlie’s roots, maar ging in 1986 solo. Hij verwierf sinds toen veel roem en werd zelfs wereldberoemd. Zijn songs werden zelfs in het Japans vertaald. Rudder is zanger, muzikant, producer en songwriter.

De Caricom-voorzitter feliciteerde David Rudder van harte met de Award.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTrinidadiaan David Rudder krijgt 'Community's highest Award'