zaterdag 20 april 2024
30 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Trinidadiaan David Rudder krijgt ‘Community’s highest Award’

lees ook ...

Brunswijk belooft steun aan Kindertehuis Efran na oproep om ...

Het Kindertehuis Efran verkeert in een urgente situatie waarbij directe hulp nodig is, voornamelijk op het gebied van levensmiddelen en schoonmaakgerei. Derrick Vanier en Marianne Cornet, die zich inz...

De Caricom voorzitter Chandrikapersad Santokhi, kende op woensdag 10 augustus jongstleden, via een videoboodschap, de ‘Community’s highest Award’ toe aan de heer David Rudder. De uitreiking van de onderscheiding werd gedaan door de prime minister van Trinidad en Tobago, Keith Rowley.

Deze onderscheiding wordt toegekend aan bewoners van het Caribisch gebied, die een uitstekende prestatie hebben geleverd aan politieke, sociale of culturele ontwikkeling. David Rudder levert al tientallen jaren op uitmuntende wijze zijn bijdrage op cultureel gebied, door middel van Calypso muziek, welke zeer bekend is in het Caribisch gebied.

David rudder, 69 jaar oud en Trinidadiaans staatsburger zong al sinds 1977 voor de brassband Charlie’s roots, maar ging in 1986 solo. Hij verwierf sinds toen veel roem en werd zelfs wereldberoemd. Zijn songs werden zelfs in het Japans vertaald. Rudder is zanger, muzikant, producer en songwriter.

De Caricom-voorzitter feliciteerde David Rudder van harte met de Award.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTrinidadiaan David Rudder krijgt 'Community's highest Award'