woensdag 10 augustus 2022
32.6 C
Paramaribo
27.7 C
Amsterdam
0
(0)

Trinidad ondersteunt Suriname met hulpgoederen na hulpverzoek

lees ook ...

Muurschilderingen voor bewustwording ‘Mental Health...

De onthulling van muurschilderingen op de schutting van de Lelydorp Sportbond vond plaats op 05 augustus jongstleden door de First Lady. Dit project werd uitgevoerd door de 'Junior Chamber Internation...

Suriname heeft noodhulpgoederen ontvangen van Trinidad en Tobago ten behoeve van de gebieden die zijn getroffen door wateroverlast door de aanhoudende regens in de laatste drie maanden. Minister Ramdin van  Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking maakte dit bekend in De Nationale Assemblee.

 “Hulpgoederen waren onder meer vuilniszakken, babyvoeding, gezichtsmaskers, lange laarzen, muskietennetten, dekzeilen, kinderbedjes en oplaadbare lampen op batterijen”, zoals  bevestigd is door het ministerie van Buitenlandse Zaken van Trinidad en Tobago. De goederen zijn vervoerd met  Caribbean Airlines. Het ministerie zegt verder dat aanvullende hulpgoederen zoals water, hand desinfecterend middel en watertanks later in de week zullen worden klaargezet om te varen naar Suriname.

Dit is geschied na een hulpverzoek van Suriname die getroffen is door zowel een derde coronagolf, die zwaarder is alsook wateroverlast in alle tien districten. In Juni vielen 180 doden als gevolg van de corona pandemie. Aan het begin van deze maand heeft de Meteorologische Dienst meegedeeld, dat wij meer regen moeten verwachten in de komende drie maanden, omdat het Caribisch gebied dieper in het orkaanseizoen zakt.

De Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen (IFRC) heeft bevestigd dat ongeveer 10.100 mensen uit 2.020 gezinnen – minstens 8.473 gezinnen – in Suriname getroffen  zijn  door wateroverlast.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTrinidad ondersteunt Suriname met hulpgoederen na hulpverzoek