maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Trinidad en Barbados hebben behoefte aan vlees

lees ook ...

Nieuwe directeuren aangesteld op ministerie van Onderwijs, W...

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft vrijdag Dwight Warsodikromo en Robby Holband gepresenteerd als de nieuwe directeuren op het ministerie. Warsodikromo zal fungeren...

Tijdens de conferentie van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) onlangs gehouden in Ecuador, heeft minister Parmanand Sewdien van het Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) met collegaministers Avinash Sing van Trinidad & Tobago en Indar Weir van Barbados gesproken over de voedselvoorziening in die landen.

De bewindslieden willen rundvlees maar vooral vlees van kleine herkauwers uit Suriname betrekken. “De vraag is enorm en Suriname kan op die vraag inspelen,” zegt minister Sewdien. Op jaarbasis bedraagt de vraag gezamenlijk ongeveer 5000 ton vlees. LVV is reeds bezig met voorbereidingen om de quarantaineruimten in orde te maken voor import van fok- en vermeerderingsmateriaal.

Binnen een maand zullen veeboeren, die belangstelling hebben om te participeren binnen dit programma uitgenodigd worden voor bespreking en uitwerking van het traject waarbij afspraken gemaakt zullen worden omtrent zowel technische als sanitaire aspecten.

Wat pluimvee betreft geven beide landen aan reeds zelfvoorzienend te zijn. Voor bepaalde groente- en fruitsoorten bestaan er ook exportmogelijkheden. De Food and Agriculture Institute (FAI) exporteert wekelijks reeds 8 tot 10 containers bacoven naar beide eilanden. Ook de export van varkensvlees naar Barbados komt goed op gang.

De ministersdelegatie bestond uit de ministers van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), ministerie van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en Financiën en Planning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTrinidad en Barbados hebben behoefte aan vlees