donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
5
(1)

Transport van containers en militaire voertuigen na Nederlandse Jungletrainingen

lees ook ...

Santokhi: “Viering 65ste verjaardag kost ruim srd 1,1 miljoe...

De viering van de 65ste verjaardag van president Chandrikapersad Santokhi op het kabinet heeft ruim SRD 1,1 miljoen gekost. Dit maakte de president bekend tijdens een regeringspersconferentie. De verj...

In het kader van de afronding van de Nederlandse Jungletrainingen 2023 zullen er tot en met donderdag 25 mei 2023 verschillende containers en Nederlandse militaire voertuigen in konvooien onder begeleiding van de Militaire Politie vanuit de Ayoko Kazerne te Zanderij (BBZ) naar de Jules Sedney Haven worden vervoerd. Als gevolg van de logistieke bewegingen tussen het schip en de oefengebieden ten zuiden van Paramaribo zal er zichtbare militaire activiteit van Nederlandse troepen zijn in de haven en het centrum van Paramaribo.

Na de afsluiting van de Nederlandse Jungletrainingen 2023 op dinsdag 16 mei, zijn de meeste militairen op 18 mei met het vliegtuig teruggekeerd naar Nederland, inclusief een deel van de vracht. Op 30 mei zullen de voertuigen en containers met een schip worden teruggestuurd naar Nederland. Dit schip zal ongeveer twee weken onderweg zijn.

De jungle instructeursopleiding, die op 28 maart begon, komt nu tot een einde na acht intensieve weken. Op het hoogtepunt waren er meer dan 280 Nederlandse militairen van het Korps Mariniers en de 11 Luchtmobiele Brigade in Suriname betrokken bij verschillende trainingen, waarvan de jungle instructeursopleiding de langste was. In totaal hebben ook 60 Surinaamse en 4 Amerikaanse militairen deelgenomen aan de jungletrainingen. De Nederlandse militairen kijken terug op een succesvolle periode waarin ze veel interactie hebben gehad met het Surinaams Nationaal Leger en de lokale gemeenschap. Ze keren terug naar Nederland met tal van bijzondere herinneringen aan Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTransport van containers en militaire voertuigen na Nederlandse Jungletrainingen