maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
0
(0)

Transport- en telecomsector worden versterkt

lees ook ...

Zorgpersoneel AZP in actie

Vandaag demonstreert het zorgpersoneel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo bij de ingang van de Spoedeisende Hulp(SEH).  Vanaf afgelopen woensdag in men ‘spontaan in actie’ gegaan.  Dit is dus de...

Het lucht- en zeeverkeer en de telecom- en internetfaciliteiten in ons land zullen worden versterkt. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi op donderdag 11 november tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in het parlement.

Er zijn samenwerkingsovereenkomsten met de Haven van Antwerpen en de Luchthaven Schiphol gesloten om de luchthaven Zanderij en de zeehaven Nieuwe Haven te versterken, zei de president.

De president gaf verder te kennen dat de voorbereidingen van een regionale luchthaven in het district Nickerie worden voortgezet. Tevens wordt de Surinamerivier gebaggerd. Dit tegen de achtergrond van de offshore olie- en gassector. Er zijn ook voornemens om de veerverbinding tussen Paramaribo en Meerzorg wederom op te starten.

Ter verbetering van de telecom- en internetfaciliteiten in Suriname, zullen in 34 woonwijken de verouderde kabels vervangen worden en de introductie van de 5e generatie (5G) mobiel netwerk zal plaatsvinden. Dit zal in 2022 gebeuren. De regering zal de scholen voorzien van gratis Wifi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTransport- en telecomsector worden versterkt