maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Transformatie en accreditatie van het IOL straks een feit

lees ook ...

Rust teruggekeerd binnen Esther Stichting

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft onlangs een bezoek gebracht aan de Esther Stichting. Dit bezoek was naar aanleiding van berichten van onrust bij bewoners...

Het einde is in zicht voor het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL), wanneer het gaat om het transformatieproces. Jutta Soekarnsing, waarnemend hoofd van het bureau, Communicatie en Media (BCM) van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt dat dit is besproken. De afgesproken vervolgmeeting laat wel op zich wachten.

In dit proces wordt de oude structuur afgebouwd en vervangen door een pre-bachelor studie. Het was gepland voor drie jaar. Van 2018 tot 2020 werd de opleiding voortgezet als een Academische Lerarenopleiding (ALO). In oktober 2020 werd ALO vervangen door een pre-bachelorstudie.

“Het transformatieproces en de accreditatie waarin het IOL zit gaan door. Het IOL is midden in het transformatieproces naar een hbo-opleiding en ik pak het op waar de ex-directeur is gestopt,” meldt Cheryl Jubithana.

Ex-directeur Robert Peneux, heeft met voortvarendheid gewerkt om de bestaande opleidingstrajecten te transformeren tot moderne bacheloropleidingen. Hij heeft er ook voor gezorgd, dat de toelatingseisen en de organisatiestructuur van het IOL een wettelijke basis hebben.

Hij startte op 17 maart 2021 met het accreditatietraject. Dit traject moet de verschillende opleidingen van het IOL  brengen naar een hoger, internationaal en kwaliteitsniveau. De ex-directeur en zijn team hadden samen  een visie ontwikkeld,’ waarheen met het IOL’.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTransformatie en accreditatie van het IOL straks een feit