donderdag 30 november 2023
28.1 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Transformatie bij ministerie van OW: Van wegenbouw tot interne structuur

lees ook ...

President Santokhi hamert op behoud van gemoedelijke sfeer e...

In zijn toespraak ter gelegenheid van 48 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid benadrukte president Chandrikapersad Santokhi het belang van het koesteren en in stand houden van harmonie in Suriname. Hij...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) in Suriname ondergaat momenteel een omvangrijke transformatie, zoals onthuld door minister Riad Nurmohamed tijdens een recente persconferentie op het departement. De minister belichtte verschillende aspecten van deze transformatie, met de nadruk op de uitvoering van diverse projecten, variërend van groot tot klein. Vooral de aanpak van zand- en asfaltwegen en ontwatering staat centraal in deze fase.

Naast externe projecten richt het ministerie zich ook op een interne transformatie, waarbij aandacht wordt besteed aan personeelsbeleid, kantoren en faciliteiten. Een nieuw trainingsprogramma voor het personeel is geïmplementeerd, en er is een achterstand van vijf jaar ingehaald in het huldigen van jubilarissen. Een opmerkelijke ontwikkeling is de recente vernieuwing van de vergunningsvoorwaarden voor bouwwerken in Suriname, terwijl nationale en internationale samenwerkingen zijn uitgebreid.

Minister Nurmohamed benadrukt de toegankelijkheid van informatie bij het ministerie van OW, waarbij hij aangeeft dat de deuren altijd openstaan en iedereen vrij is om binnen te komen. Hij wijst erop dat er vaak onjuiste of onvolledige uitspraken worden gedaan over informatie en benadrukt dat niets geheim is, en dat er altijd om de juiste informatie kan worden gevraagd.

Wat betreft het bouwproject van De Nationale Assemblee (DNA) heeft de commissie van de president, bestaande uit de ministeries van Onderwijs, OW en Buitenlandse Zaken, besloten de bouwwerkzaamheden stop te zetten. Minister Nurmohamed deelt mee dat het dossier naar het ministerie van Onderwijs gaat, waar een technisch team van UNESCO zal worden uitgenodigd om te kijken naar een oplossing binnen de beperkingen, mogelijkheden en cultuur van Suriname.

Met betrekking tot het onderhoud van bruggen en steigers in de binnenstad wordt een nieuw aanbestedingsprogramma opgezet, waarbij verouderde houten loopbruggen worden vervangen door betonnen constructies. Wat betreft verkeerslichten kondigt minister Nurmohamed aan dat vijf verkeerslichten/kruispunten dit jaar worden vernieuwd, gevolgd door nog eens vijf volgend jaar.

De financiering voor dit project komt uit de huidige begroting, waarbij men wacht op autorisatie van de minister van Financiën en Planning. De eerste verkeerslichtvervanging is reeds uitgevoerd in Nickerie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTransformatie bij ministerie van OW: Van wegenbouw tot interne structuur