donderdag 30 november 2023
28.1 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
5
(1)

Trainingstraject ter bevordering van toerisme en ondernemerschap in Noord-Commewijne

lees ook ...

Eigenaars Doksenclub verdacht van verduistering

Vijai Kirpalani, verdenkt zijn voormalige zakenpartners, de eigenaars van De Doksenclub van verduistering. De verdachten zijn op 14 november jongstleden gedagvaard door het Openbaar Ministerie, maar G...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) neemt het voortouw in een trainingstraject ter bevordering van toerisme en ondernemerschap in Noord-Commewijne. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door samenwerkingen met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), Compete Caribbean Partnership Facility (CCPF) en het Noord Commewijne Cluster Toerisme (NCTC).

Het doel van dit traject is de verdere ontwikkeling van de toerismesector en de Kleine en Middelgrote Ondernemingen (KMO’s) in Commewijne. De trainingen worden geleid door Errol Gezius, secretaris van de gidsenorganisatie United Tour Guides Suriname (UTGS). De officiële opening vond plaats op donderdag 26 oktober 2023 in de vergaderzaal van het districtscommissariaat Commewijne.

Reana Burke, directeur van Humus Consulting en tevens betrokken bij het trainingstraject, benadrukte dat de gidsen op maat worden getraind voor het gebied Noord-Commewijne. Daarnaast zal er binnen het traject specifieke training plaatsvinden voor Micro, Kleine en Middelgrote Ondernemers (MKMO’s), waarbij de focus ligt op het benadrukken van unieke elementen van het gebied in onder andere bedrijfsmanagement en ondernemersmentaliteit.

Bas Spek, vertegenwoordiger van NCTC, benadrukte de samenwerking met stakeholders in Commewijne om het gebied te promoten. Hij onderstreepte dat de gidsen eerst een training moeten ondergaan voordat zij effectief kunnen bijdragen aan de promotie. Bovendien kunnen de gidsen samenwerken met verschillende stakeholders, waarbij de gemeenschap uiteindelijk ook kan profiteren.

Districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab benadrukte in zijn toespraak dat recentelijk het toerisme raamwerk en de wet voor de oprichting van de Surinaamse Toerisme Autoriteit zijn goedgekeurd door De Nationale Assemblee (DNA). Dit is een stap om de toerismesector te maximaliseren en economische vooruitgang in het district Commewijne te bevorderen.

Karishma Mathoera, directeur Ondernemerschap van het ministerie van EZ, zei dat dit traject niet alleen de toerismesector zal beïnvloeden, maar ook de lokale bijdrage en bedrijfsactiviteiten. Ze onderstreepte dat een van de beleidsdoelen van het ministerie is het ontwikkelen en stimuleren van ondernemerschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTrainingstraject ter bevordering van toerisme en ondernemerschap in Noord-Commewijne