donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

Trainingen voor voedselzekerheid binnenland

lees ook ...

Alakondre Puwema Neti voor uitbanning rassendiscriminatie

Matai Zamuël, de mannelijke Caricom-Jeugdambassadeur voor Suriname (2022-2024), is de motor achter de Alakondre Puwema Neti. Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 21 maart 2023 in Theater Thalia en ...

Op 4 december werd door het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS) het tweede blok van de training ‘Voedselzekerheid in het binnenland van Suriname’ afgerond. Deze training bestond uit drie blokken en ging in november 2019 van start. 

Bij het tweede blok zijn de ressortleiders van het Directoraat Duurzame Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DDAOB) en enkele beleidsmedewerkers van het ministerie getraind omdat het om een “train the trainers” programma gaat waarbij het de bedoeling is dat de opgedane kennis overgedragen wordt aan de veldwerkers en de telers.

De deelnemers leerden tijdens de training diverse landbouwtechnieken aan. De focus lag op de gehele podosirie keten. De deelnemers leerden naast  het telen van de vrucht en de beste landbouwtechnieken, ook managementtechnieken ten behoeve van de bestrijding van ziekten en plagen. Twaalf participanten mochten aan het eind van de training een certificaat in ontvangst nemen.

De afronding van de derde groep, zal later deze week plaatsvinden. Het is de bedoeling dat de hele waardeketen van podosirie uitgewerkt wordt; van het uitkiezen van een stukje grond tot de afzet van het eind product. Daarom zijn er binnen deze sector diverse groepen getraind; van rapers van podosirie tot de verkopers van het gewas.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTrainingen voor voedselzekerheid binnenland