dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Trainingen in ondernemerschap te Brokopondo

lees ook ...

President Santokhi belooft steun aan Haïtiaanse kerkgemeensc...

President Santokhi heeft op zondag 26 maart 2023 een bezoek gebracht aan de Haïtiaanse gemeenschap in verschillende kerkgemeenschappen. Het staatshoofd heeft samen met belangenbehartigingsorganisatie ...

Global Entrepreneursweek  heeft het district Brokopondo  deze week in de schijnwerpers gezet. Verschillende workshops werden verzorgd. Het onderdirectoraat Ondernemerschap van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft  in samenwerking met het districtscommissariaat een programma uitgestippeld dat 8 november van start ging.

Informatiesessies voor landbouwers, workshop voor kleinschalige goudzoekers, financieel administratie en verdienmodellen in toerisme en horecasector zijn gepresenteerd.  De trainingen zijn afgesloten met een open dag voor alle sectoren die onderdeel waren van de workshops.

De participanten waren zeer tevreden met de trainingen. “Wat ik bij die workshops voor basiskennis ondernemerschap heb bijgeleerd is het berekenen van je kostprijs”, aldus deelnemer Ivonne Awanna (71) de oudste cursist. “Vroeger gaf ik klanten mijn craft producten op borg;  soms krijg je je geld en soms weer niet.  Als ik het kan, waarom zouden de jongeren het niet aankunnen. We zijn nooit te oud om een vak bij te leren,” zegt zij verder.

Burgervader Ludwig Mendelzoon is ingenomen met het resultaat. “Op basis van mijn oriëntatie wist ik wat we hier in het district ontbraken. We hebben toen een beroep gedaan op het Ministerie van EZ. Dit is de tweede keer dat kleine ondernemers worden getraind.” Een behoorlijk deel van de deelnemers bestaat uit bestuursambtenaren,  “Zij vertegenwoordigen de overheid en als zij het helemaal onder de knie hebben, kunnen zij hun kennis delen met de rest,” zegt de districtscommissaris hoopvol.

Volgens Mendelzoon moet er een beslissing genomen  worden. “Willen we mijnbouw blijven doen? Dat is vervuiling en vernietiging van het  milieu of willen we  overstappen naar duurzaam landbouw en toerisme? Men zal dan andere methodes moeten toepassen om groener te gaan, willen ze kleinschalige landbouw blijven uitoefenen,” aldus de burgervader.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTrainingen in ondernemerschap te Brokopondo