woensdag 29 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
4
(1)

Training zoete patat planten in Coronie

lees ook ...

Activists present the DNA chairman with a draft of the elect...

The proposed Election Regulation was just given to DNA chairman Marinus Bee by the protest movement's activists. The author of this proposed law is attorney Jennifer van Dijk-Silos. "We met with you l...

In het district Coronie werden vandaag 21 participanten theoretisch en praktisch intensief getraind in de teelt van zoete bataat. ‘Leri sabi swit’ p’tata’ is de slogan waarmee de voorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) de training in land en district verzorgen.

Onder deskundige leiding van de LVV’er, Daniëlla Mitrosentono werden de participanten onderricht in onder andere de verschillende plantvariëteiten, het plantklaar maken van een areaal, bemesting en ziekten en plagen. De training maakt deel uit van het LVV/Inter-American Development Bank project ‘Strenghtening of the Open Field Vegetable Production.’ Dit, met als doel de productie van verschillende gewassen zoals zoete bataat te stimuleren.

De training die reeds in enkele districten is verzorgd wordt door de deelnemers steeds goed ontvangen. “De plaatselijke boeren verbouwen voornamelijk volgens de traditionele plantmethode,” gaf LVV-ressortleider, Miquel Udenhout, aan. Tijdens de training zijn naar zijn zeggen de participanten nu ingelicht over de vele voordelen van machinale landbouw waarbij er sprake is van betere efficiëntie en verhoogde productie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraining zoete patat planten in Coronie