vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
4
(1)

Training ‘Wroko fu mek moni’ voor kwetsbare groepen gestart in Coronie

lees ook ...

Directieteam OGA neemt actie na illegale afvaldumping in Nic...

Op dinsdag 21 november 2023 bracht Indersing Gangabisoensingh, de directeur van Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA), samen met zijn directieteam een werkbezoek aan het district Nickerie. Het doel van ...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), heeft op zaterdag 21 oktober 2023 in het district Coronie het startsein gegeven voor het landelijke trainingsproject ‘Wroko fu mek moni’, dat wordt uitgevoerd door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO). Dit project is in Coronie gelanceerd door de vaktrainingen Textiele Werkvormen en Electro-Huisinstallatie open te stellen, waaraan ongeveer 40 personen deelnemen.

Het doel van dit project is om mensen landelijk de gelegenheid te bieden een vak te leren, met als doel hen zelfredzaam te maken, zowel als werknemer als micro-ondernemer. Voor dit landelijke trainingsproject heeft de Surinaamse regering een bedrag van SRD 50 miljoen gereserveerd.

Mac Andrew sprak tijdens zijn toespraak van een historisch moment vanwege het feit dat het de eerste keer is in de geschiedenis van Suriname dat de SAO landelijke vaktrainingen zal verzorgen, die geheel kosteloos worden aangeboden aan de cursisten. De focus wordt vooral gelegd op kwetsbare groepen zoals jongeren, werklozen, personen met een beperking en dorpsbewoners.

De bewindsman benadrukte dat duurzame ontwikkeling in Suriname slechts gerealiseerd kan worden door te investeren in de ontwikkeling van de burgers van het land. Om dit historische moment te benadrukken, gaf de bewindsman aan dat dit de eerste keer is dat digitaal borduren wordt opgenomen in de vaktraining Textiele Werkvormen. Hij vindt het geweldig dat dit historische moment in het district Coronie heeft plaatsgevonden.

Mac Andrew gaf aan dat dit project landelijk binnen 18 maanden uitgevoerd moet worden. Hij deed een beroep op de cursisten om de komende maanden een aantal uren op zaterdag op te offeren als investering in hun eigen ontwikkeling. Hij hield hen voor dat door deze gratis aangeboden vaktrainingen er geïnvesteerd wordt in hun ontwikkeling, maar dat zij ook door de nodige tijd en moeite in zichzelf moeten investeren.

SAO-directeur Joyce Lapar benadrukte in haar toespraak dat SAO voor het eerst sinds 2008 weer vaktrainingen in Coronie verzorgt. Zij is blij met dit project en verwacht de volledige inzet van alle deelnemers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraining ‘Wroko fu mek moni’ voor kwetsbare groepen gestart in Coronie