vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
0
(0)

Training voor Learning voor leerkrachten basisschool

lees ook ...

Drie nummers Kater op de top 40 lijst

Suriname geniet nog van de hitsong: ‘Fa un de ya’ van Kater Karma & Kenny B. Het nummer ‘Faandi’ is nieuw binnen in de Nationale Top 40.  Drie weken lang heeft ‘Fa un de ya’ op nummer 1 gestaan in...

In het kader van de onderwijsvernieuwingen is de training ‘Training for Learning’ verzorgd voor leerkrachten van de basisschool. Binnen de training is er aandacht besteed aan het omgaan met leerstofachterstanden ten gevolge van de COVID-situatie. De opening van de tweedaagse training was op maandag 22 november 2021.

Directeur Beroepsonderwijs van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), mw. Gracia Valies-Ormskirk, gaf bij de opening aan dat het de bedoeling is om tijdens deze twee dagen van en met elkaar te leren. Deze training is in overleg met Suriname Global Village i.o. (worldwide) onder leiding van de heer John Ritfeld uitgevoerd en verzorgd door dr. Maritha Purperhart in de vergaderzaal van het Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI).

Dr. Purperhart woont en werkt in de Verenigde Staten van Amerika. Zij is consultant die zich onder andere bezighoudt met schoolmanagement en ook directeur van een basisschool. “Kinderen moeten in een veilige omgeving leren. Wat je verwacht moet je onderwijzen en je moet alle leerlingen op dezelfde manier behandelen,” herinnerde zij de leerkrachten.

Tijdens de training is het geheugen van de leerkrachten opgefrist. Kinderen leren op verschillende niveaus. Daarom hebben de onderwijsgevenden handvatten gekregen om de les interessanter te maken. Er is aandacht besteed aan: leesstrategieën en oefenen hoe de strategieën aan te leren en aan: gedifferentieerde instructies ten behoeve van het invullen van de gaps na COVID-19.

Verder is gesproken over de vier componenten van een les, want in de klas hebben leerkrachten te maken met verschillende soorten karakters. Zij krijgen ook te maken met passieve leerlingen. Daarom moet tijdens de les aandacht worden besteed aan het luisteren, nadenken, spreken en schrijven.
Ook voor de verschillende karakters waar leerkrachten in de klas mee geconfronteerd worden, zijn diverse manieren van aanpak besproken.

Er zijn verschillende strategieën die kunnen worden toegepast bij leerlingen die bijvoorbeeld druk zijn in de klas. Veelal worden zulke kinderen de klas uitgezet. “Het uit de klas zetten van deze leerlingen is niet de oplossing. Geef zulke kinderen opdrachten om uit te voeren, zodat zij zich belangrijk voelen,” zei Purperhart.

november 2021 is de trainingssessie afgesloten. Voorafgaand aan de training heeft de delegatie op zaterdag 20 november 2021 kennisgemaakt met minister Marie Levens.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraining voor Learning voor leerkrachten basisschool