donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

Training Visserij inspectie voor overheidsambtenaren

lees ook ...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse vo...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse voorouders en hun nazaten. De bijeenkomst is op zaterdag 30 maart 2024 Barkstraat 1 te Zaandam aanvang 14.00 uur Aanleiding collectieve rou...

Het directoraat Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, gaat een training geven in het inspecteren van vissersvaartuigen. Dit in de strijd tegen Illegale, Ongemelde en Ongereguleerde (IOO) visserij en tegelijkertijd in aanloop naar de ratificatie van de Port State Measures Agreement (PSMA).

Trainers van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) zullen deze training geven. De bedoeling hiervan is dat verschillende belanghebbende autoriteiten voldoende achtergrondinformatie en kennis verschaft wordt om op efficiënte en correcte wijze inspecties van vissersvaartuigen in de havens uit te voeren. De training bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. De training vindt plaats van 09 tot en met 13 mei 2022 in hotel Torarica.

Op woensdag 11 mei 2022 zullen de deelnemers praktische oefeningen op visserij aanlandingsplaatsen uitvoeren. De training wordt bijgewoond door deelnemers van verschillende overheidsinstanties, die elk een rol te vervullen hebben in het tegengaan van illegale visserijactiviteiten, namelijk het Directoraat Visserij (LVV), Kustwacht Suriname, Maritieme Politie, Marine, Maritieme Authorities Suriname, Arbeidsinspectie, Douane, Cevihas N.V., Havenbeheer N.V., het Viskeuringsinstituut en SAIL N.V.

De training heeft naast de technische kennisoverdracht, ook tot doel om de samenwerking tussen alle deelnemende autoriteiten te versterken. IOO visserij kan immers enkel op effectieve wijze worden aangepakt indien de bevoegde instanties correct en efficiënt met elkaar samenwerken.

De training vormt een voortzetting van een samenwerking die in 2020 is ingezet die reeds heeft geleid tot de gezamenlijke ontwikkeling van een “Nationale Strategie en Roadmap” voor IOO bestrijding en een concept Memorandum of Understanding (MoU) tussen alle betrokken instanties.

De training krijgt technische ondersteuning van de FAO en middelen die beschikbaar gesteld zijn via een grant van de IDB: “Technical assistance for Sustainable Fisheries Practices”.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraining Visserij inspectie voor overheidsambtenaren