zondag 14 april 2024
24.7 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
0
(0)

Training tienermoeders in gevorderde textiele werkvormen

lees ook ...

Hofpresident benadrukt verantwoordelijkheden van nieuwe advo...

Het Hof van Justitie heeft vrijdag vijf nieuwe advocaten beëdigd in een plechtige ceremonie gehouden in de zittingszaal van het Gerechtsgebouw aan het Onafhankelijkheidsplein. De raadslieden Irma Dori...

Tienermoeders zijn kosteloos met de training ”Textiele Werkvormen Advance” bij Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) begonnen op maandag 12 december jongstleden. De basistraining ging eerder dit jaar vooraf. De training is gefinancierd door het  Bureau Gemeenschapsprojecten van het ministerie van Financiën en Planning. Ze zijn vastberaden ook dit deel van de training tot een goed eind te brengen. Deze training duurt 2 maanden.

Naomi Esajas-Friperson onderdirecteur Arbeidsmarkt op het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ en tevens voorzitter van de Raad van Bestuur bij de SAO, sprak de cursisten bemoedigend toe aan het begin van de training namens minister Steven Mac Andrew.

Het ministerie doet er alles aan om jongeren, in het bijzonder risicojongeren, kosteloze of tenminste betaalbare vaktrainingen aan te bieden. Het doel is om hen betere kansen te bieden op de arbeidsmarkt. Zij worden ook gestimuleerd om ondernemer te worden.

Jaswant Doekharan, projectcoördinator Bureau Gemeenschapsprojecten van het ministerie van Financiën en Planning, voegde eraan toe dat de cursisten moeten doorzetten om de eindstreep te halen, zodat zij met de opgedane kennis hun brood kunnen verdienen.

Joyce Lapar, directeur van de SAO, droeg ook haar steentje bij aan het bemoedigen van  de cursisten om hiermee hun eigen toekomst te versterken.

De sprekers hebben de jonge vrouwen verzekerd , dat zij ondanks problemen de potentie hebben om zich te ontwikkelen tot personen die volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Participanten krijgen een naaimachine ter beschikking voor  huiswerkopdrachten. De training duurt 2 maanden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraining tienermoeders in gevorderde textiele werkvormen