woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Training plantvermeerderingstechnieken in Saramacca

lees ook ...

VHP-fractieleider uiting bezorgdheid over daling wisselkoers...

Asiskumar Gajadien, fractieleider van de VHP, heeft zijn bezorgdheid geuit over de recente daling van de wisselkoers bij de cambio's. Hij benadrukte dat deze schommelingen de samenleving schaden en da...

In het district Saramacca is er op vrijdag 05 augustus jongstleden, door het directoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), een praktische training plant vermeerderingstechnieken verzorgd op het LVV-ressortkantoor te Groningen. Achttien participanten werden door LVV-landbouwvoorlichters onderwezen in de plantvermeerderingstechniek oculeren van met name citrus.

Met de opgedane kennis en aangeleerde vaardigheden zullen de deelnemers aan deze training zelf plantmateriaal kunnen aanmaken voor eigen gebruik of om ter verkoop te bieden. De deelnemers die zeer ingenomen waren met de training, zullen zo spoedig mogelijk verder onderwezen worden in meerdere plantvermeerderingstechnieken zoals marcotteren en enten.

Binnen het beleid van het ministerie van LVV wordt ondernemerschap gestimuleerd. Dit vindt onder meer plaats door het verzorgen van trainingen aan ondernemers en andere belangstellenden ter vergroting van hun kennis. De afgelopen periode zijn er door het directoraat Landbouw meerdere trainingen verzorgd in onder andere Goede Agrarische Praktijken (GAP), kokos en plant vermeerderingstechnieken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraining plantvermeerderingstechnieken in Saramacca