donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

Training plantvermeerderingstechnieken in Saramacca

lees ook ...

Caricom versterkt relatie met India

Op vrijdag 23 september heeft Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) samen met zijn collega’s uit de Caraïbisch gebied geparticip...

In het district Saramacca is er op vrijdag 05 augustus jongstleden, door het directoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), een praktische training plant vermeerderingstechnieken verzorgd op het LVV-ressortkantoor te Groningen. Achttien participanten werden door LVV-landbouwvoorlichters onderwezen in de plantvermeerderingstechniek oculeren van met name citrus.

Met de opgedane kennis en aangeleerde vaardigheden zullen de deelnemers aan deze training zelf plantmateriaal kunnen aanmaken voor eigen gebruik of om ter verkoop te bieden. De deelnemers die zeer ingenomen waren met de training, zullen zo spoedig mogelijk verder onderwezen worden in meerdere plantvermeerderingstechnieken zoals marcotteren en enten.

Binnen het beleid van het ministerie van LVV wordt ondernemerschap gestimuleerd. Dit vindt onder meer plaats door het verzorgen van trainingen aan ondernemers en andere belangstellenden ter vergroting van hun kennis. De afgelopen periode zijn er door het directoraat Landbouw meerdere trainingen verzorgd in onder andere Goede Agrarische Praktijken (GAP), kokos en plant vermeerderingstechnieken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraining plantvermeerderingstechnieken in Saramacca