dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
0
(0)

Training plantenziekten bij groenten verzorgd in Nickerie

lees ook ...

Verkeerde grap over Trump

Jack Black, de Amerikaanse zanger en comedian koos ervoor de Australische tour van zijn band Tenacious D. stop te zetten.  Na een verkeerde grap van zijn medebandlid Kyle Gass op het podium nam hij he...

Het Research Department van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) hesft een 3 daagse training ‘Common pests and diseases on selected vegetables in Suriname and application of pest management techniques’ verzorgd aan voorlichters en andere stafleden van LVV Nickerie.

De training werd gefaciliteerd door World University Service of Canada. De bedoeling is dat de getrainden hun opgedane kennis verder delen met de groenteverbouwers van Nickerie. Steve Renfurm, Climate Smart Agriculture Office voor Suriname van de organisatie WUSC, geeft aan dat er zowel bij de landbouwers als bij de LVV medewerkers een grote behoefte is aan het herkennen van ziekten en plagen in groenten en het bestrijden hiervan.

Verder is gebleken dat zij niet exact weten welke middelen er nu op de markt zijn ter bestrijding van ziekten en plagen. Burgermoeder Senrita Gobardhan vindt deze training zeer belangrijk voor de Nickeriaanse groenteboer, aangezien de vraag naar groente uit Nickerie toeneemt en zodat de boeren ready worden gemaakt voor de nog grotere vraag wanneer het Oil en Gas project van start zal gaan.

Verder benadrukte de DC dat de gemeenschap hierdoor ook zelfvoorzienend kan zijn en wat overblijft voor lokale consumptie gebruikt kan worden. “De omzet kan dan dienen als uitbreiding van de groententeelt welke kan bijdragen tot export naar omliggende gebieden. Vooral in het kader van healthy lifestyle: je weet wat je eet, je ziet wat in je lichaam gaat. LVV doet haar best om de lokale boeren te trainen, zodat ze de beste tools krijgen voor productieverhoging” aldus de Burgermoeder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraining plantenziekten bij groenten verzorgd in Nickerie