dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
5
(1)

Training over nationale migratie strategie gehouden

lees ook ...

Vicepresident Brunswijk als cruciale getuige in witwaszaak t...

Ronnie Brunswijk, de vicepresident van Suriname, zal door de Nederlandse politie worden gehoord. Brunswijk speelt een sleutelrol in het lopende strafproces, waarbij de centrale vraag is of de miljoene...

De door het ministerie van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) beoogde nationale migratie strategie, werd op 28 juli in een driedaagse training onder auspiciën van bovengenoemd ministerie en de International Organization for Migration, (IOM) afgesloten in de banquetzaal van hotel Torarica.

Het doel van de training, was om enkele ministeries te informeren en adviseren te komen tot een nationale migratie strategie. Medewerkers van de ministeries van BIBIS, Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS), en Transport Communicatie en Toerisme (TCT) namen deel aan de training. Een nationale migratie strategie is een hoogstaand beleidskader voor migratie, dat de visie, principes en doelen van de overheid verduidelijkt en de prioriteiten en actiegebieden op nationaal niveau vastlegt.

Het IOM zet zich in voor het principe dat humane en ordelijke migratie zowel migranten als de gehele samenleving ten goede komt. In het afgelopen decennium zijn migratietrends en stromen in het Caribisch gebied aanzienlijk veranderd. Hierdoor is het noodzakelijk geworden om migratiebeheersystemen te ontwikkelen die aangepast en ingezet kunnen worden voor het management van deze ontstane stromen.

Suriname wordt geconfronteerd met unieke migratiestromen en uitdagingen. Daarnaast zet het land positieve stappen in de verbetering van migratiebeheer en erkent het mogelijke voordelen van migratie voor de nationale ontwikkeling. Aan de training namen medewerkers van verschillende ministeries deel die te maken hebben met migratie.

Rachelle Groenveld, hoofd migratie van het ministerie van BIBIS geeft aan dat de voordelen van het hebben van een nationale migratiestrategie ervoor zorgt dat verschillende beleidsvormen elkaar kunnen aanvullen in plaats van tegenspreken. “Door een overkoepelende visie te bieden, leiden alle migratie gerelateerde beleidsmaatregelen ernaartoe om een coherente algemene nationale aanpak te vormen” legt het hoofd uit.

Program director van het IOM, Brendan Tarnay, uitte zich lovend over de participatie van de medewerkers van de verschillende ministeries. Het is zijn derde keer in Suriname in dit kader en hij zal met behulp van de gevoerde discussies een nationaal strategie plan concipiëren met de resultaten die zullen worden gepresenteerd aan de regering. Na afloop van de training ontving elke participant een certificaat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraining over nationale migratie strategie gehouden