maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Training ondernemers gericht op export naar EU

lees ook ...

Bond van EBS heeft werk niet hervat

De Ogane Werknemers Organisatie Suriname (OWOS), de bond bij de EBS heeft de staking formeel opgeheven. Leden zijn bij elkaar gekomen in een aangevraagde ledenvergadering. Men is zeer strijdlustig, en...

De training “EU labeling and packaging requirement for CARIFORUM exporters” van 26 maart jongstleden is voor de derde keer verzorgd door Standaarden Bureau (SSB) in samenwerking met het onder directoraat Interne markt van het ministerie Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Men richt zich op capaciteitsversterking voor deze groep.

Ondernemers moeten bewust worden van de verpakking en etikettering vereisten bij het exporteren naar de Europese Unie (EU). Tijdens deze driedaagse onlinetraining via Zoom richtte men zich op exporteurs en potentiële exporteurs.  De 22 participanten ontvingen vandaag een certificaat van deelname. Hun producten werden hierna tentoongesteld en ten verkoop aangeboden op het terrein van het ministerie van EZ.

Volgens Tanwir Hassankhan, waarnemend directeur van de SSB, werd er tijdens de training gefocust op de verpakking, etikettering, inhoud en wat de procedure is om deze conform de standaarden te verwerken. De directeur benadrukte de belangrijkheid van standaarden en technische voorschriften om mee te kunnen gaan met de internationale richtlijnen die vereist worden in de EU.

Onderdirecteur Interne Markt, Sarita Jageswar, hield voor dat 80 procent van de 27 participanten de eindstreep hebben behaald. Tijdens de volgende training zal de rest in de gelegenheid gesteld worden om in te halen.

Als ambtenaar was Minister Rishma Kuldipsingh van EZ reeds bezig met onderzoek naar de markt in het buitenland voor Surinaamse producten. De exportregels zijn een probleem voor ondernemers. Verpakking en etikettering worden daarom eerst in eigen land gecontroleerd. De bewindsvrouw vindt ook dat ondernemers moeten klusteren om te kunnen exporteren.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraining ondernemers gericht op export naar EU