zaterdag 25 mei 2024
25 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
0
(0)

Training mentale weerbaarheid voor Kleine Zelfstandigen

lees ook ...

Noodweer veroorzaakt stroomstoringen in EPAR-netwerk: EBS we...

Afgelopen weekend werden er aanzienlijke stroomstoringen gemeld in het EPAR-netwerk, dat Paramaribo, Wanica, Commewijne, Para, Saramacca, delen van Brokopondo en Marowijne bedient. EBS rapporteert dat...

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft in de week van 26 augustus tot 02 september 2022 een kleine groep zelfstandigen middels de training “Mentale weerbaarheid in ondernemerschap” inzichten verschaft hoe te volharden als zelfstandige om op lange termijn doelstellingen te behalen.

Deze training had als doel bewustwording te creëren bij jonge micro-ondernemers hoe om te gaan met mentale problemen en vooral hoe ondergang van hun onderneming te voorkomen. Hiermee wenst het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) mentale weerbaarheid onder zelfstandigen te vergroten, zodat zij ook onder werkdruk en onder de huidige economische situatie, effectief kunnen presteren.

Tijdens de training is aandacht besteed aan het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan waarbij de focus is gelegd op eigen ambities en stressbestendigheid om goed te blijven functioneren bij hoge werkdruk of onverwachte tegenslagen.

Op deze training hebben succesvolle ondernemers die uitgenodigd waren door de SPWE, de participanten een hart onder de riem gestoken door hun ervaring met betrekking tot volhouden, niet opgeven en doorzetten, met hen te delen. Zowel Simone Haridat, projectcoördinator bij SPWE als Elaine Burleson, consultant, kijken tevreden terug naar dit project dat ze beschouwen als een groot succes.

De micro-ondernemers die hebben meegedaan aan deze training, hebben eerder reeds ondernemerschapstrainingen met succes afgerond bij SPWE en hebben in de maand februari apparatuur ontvangen waarmee zij nu produceren of diensten verlenen. Zowel de gevolgde trainingen als de ontvangen apparatuur is een kosteloos gebaar geweest van het ministerie van AWJ. Met dit project stimuleert het ministerie jongeren overal in het land om een micro-onderneming op te zetten en dus zelfvoorzienend te zijn of om hun weg te vinden naar de arbeidsmarkt.

Het project is uitgevoerd in het kader van het Basic Needs Trust Fund (BNTF)-9 project ‘Van grassroot tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werklozen & werkzamen’ en werd gefinancierd door de Caribbean Development Bank.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraining mentale weerbaarheid voor Kleine Zelfstandigen