maandag 25 september 2023
26.8 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(2)

Training Kraka Un Baka verloopt succesvol

lees ook ...

COVAB arranges a four-day training course for medical profes...

The Canada Fund for Local Initiatives (CFLI) and the Elsje Finck-Sanichar College (COVAB) have partnered to improve the health system, particularly to better address violence against women. In this co...

De training Kraka Un Baka, die in november 2021 van start is gegaan in Latour, verloopt succesvol. Dat zegt Angelic Del Castilho, initiatiefnemer van het project. Kraka Un Baka is een leiderschapsprogramma dat bestaat uit 19 sessies. “We hebben pas de vijfde sessie achter de rug en ik moet zeggen dat de jongeren nog steeds heel erg enthousiast zijn. Vooral de discussies tijdens de sessies laaien hoog op”, aldus Del Castilho. Ze wil dat jongeren kritischer en assertiever worden.

Ruim 25 jongeren tussen de 18 en 30 jaar hebben zich aangemeld. Het programma heeft als doel leiderschap in de mens te zien en politieke participatie te motiveren. Uiteindelijk moeten de jongeren met de opgedane kennis hun buurten, organisaties en gemeenschappen versterken. Del Castilho heeft ondersteuning gekregen van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Stibula. Ook religieuze organisaties hebben jongeren afgevaardigd voor dit programma.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraining Kraka Un Baka verloopt succesvol