vrijdag 19 april 2024
25 C
Paramaribo
8.2 C
Amsterdam
0
(0)

Training ‘Inheemsen tegen geweld’ afgerond

lees ook ...

Nationale veiligheidsaanpak: politie en militairen nemen act...

Tijdens een bijeenkomst in De Nationale Assemblee op donderdagavond hebben de ministers Kenneth Amoksi van Justitie & Politie en Krishna Mathoera van Defensie aangekondigd dat er onmiddellijk acti...

“Wie heeft de beker van de training gewonnen?” zong deelneemster Anna Nantawi uit Peleloetepoe bij de afsluiting van de Training of Trainers ‘Inheemse Gemeenschappen tegen Huiselijk Geweld’ gisteren in Asewa O’tono. “Wij hebben allemaal gewonnen”, antwoordden de deelnemers en trainers.

Negentien vrouwen uit veertien dorpen uit de zes regio’s van Suriname, namen deel aan de zesdaagse training. Deze training is onderdeel van een programma dat als doel heeft om de toegang tot lokale, cultureel gevoelige bijstand en verwijzing voor Inheemse vrouwen en meisjes te verbeteren. De nieuwbakken trainers zullen op hun beurt honderd vrouwen in de verschillende gemeenschappen trainen om het eerste aanspreekpunt te zijn voor vrouwen die risico lopen op huiselijk geweld of slachtoffers hiervan zijn.

Het programma ‘Inheemse gemeenschappen tegen Huiselijk Geweld is een driejarig programma uitgevoerd door Stichting Projekta en de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS), en gefinancierd door de United Nation Trust Fund to End Violence against Women. Deze organisatie is het enige wereldwijde fondsenmechanisme dat uitsluitend is gericht op het tegengaan van alle vormen van geweld tegen vrouwen en meisjes op lokaal en nationaal niveau.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraining 'Inheemsen tegen geweld' afgerond