vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
3
(1)

Training in verband met ontwikkeling ananassector

lees ook ...

Nederlandse diplomatieke bijdrage aan WPS Workshop in Surina...

Op donderdag 23 november leidde Overste Ella van den Heuvel, Genderadviseur van de Nederlandse Commandant Der Strijdkrachten, een workshop over Women, Peace & Security (WPS) voor 40 mannen en vrou...

Ondernemers in de Surinaamse ananassector zijn getraind op 1 november jongstleden door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Verbetering van de ananasproductie was het doel. ‘Agrifood Systems Transformation Accelarator (ASTA) Programme; het duurzaam ananaswaardeketenontwikkelingsproject’ wordt in dit kader uitgevoerd.

Maitrie Jagroep is onderdirecteur Landbouwkundig Onderzoek. Zij wees erop dat de ananassector hiermee een push moet krijgen. “Hierbij worden de productie, naoogst en afzetmogelijkheden van ananas aangepakt”. Deelnemers waren onder meer boeren uit Redi Doti, Powakka en bewoners van dorpen uit Marowijne.

Apparatuur om het nieuw productiemodel te introduceren zijn naar Suriname gehaald. Costa Rica loopt vooraan wanneer het gaat om ananasteelt. Een consultant op dit gebied is uit dit land aangetrokken om zijn ervaringen te delen. Samenwerking is heel belangrijk om voordeel te halen voor zowel de producenten als de gemeenschap.

ASTA wordt wereldwijd ingezet door de FAO om actoren productietechnieken aan te leren zodat er nieuwe banen ontstaan en boeren versterkt worden. De onderdirecteur bedankte de VN-organisatie voor Industriële Ontwikkeling (UNIDO)

Jagroep sprak haar dank uit aan de VN Organisatie voor Industriële Ontwikkeling (UNIDO), de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) voor hun financiële ondersteuning aan dit programma.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraining in verband met ontwikkeling ananassector