woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Training in Openbaar aanbesteden

lees ook ...

Activists present the DNA chairman with a draft of the elect...

The proposed Election Regulation was just given to DNA chairman Marinus Bee by the protest movement's activists. The author of this proposed law is attorney Jennifer van Dijk-Silos. "We met with you l...

Het Caricom Secretariaat heeft in samenwerking met het ministerie van Financiën en Planning een training ‘Openbaar aanbesteden’ georganiseerd voor de publieke en private sector. De driedaagse training ging op dinsdag 09 augustus van start in Hotel Torarica. Ambassadeur Manorma Soeknandan vindt het van belang voor de Surinaamse economie, dat zowel de overheid als het bedrijfsleven aangescherpt worden in het openbaar aanbesteden, nationaal als regionaal. 

De training is getiteld: Capacity building or training Community public procurement ambassadeur Manorma Soeknandan board (CPPNB) and National Advertising Portal (NAP). CPPNB is een webgebaseerd mededelingenboard voor openbare aanbestedingen. Het is een samenwerkingssysteem om de publicatie van aanbestedingsmogelijkheden in de CARICOM-regio tussen de landen die deelnemen aan het CARICOM-aanbestedingsregime te vergemakkelijken.

CPPNB ondersteunt het proces van het elektronisch inkopen van werken, diensten en leveringen. Verschillende procedures voor openbare aanbestedingen worden ondersteund voor zowel eenmalige, als herhaalde aankopen via verschillende speciale submodules. Deze bieden faciliteiten voor gebruikersregistratie, beoordeling van de concurrentie, goedkeuring en publicatie op nationaal en regionaal niveau.

Ambassadeur Soeknandan legt de nadruk op de voordelen voor Suriname. “Transparantie en kwaliteit zijn hierbij erg belangrijk”, geeft ze aan. Bij registratie als leverancier van goederen en diensten, zal men automatisch alle andere advertenties zien op regionaal niveau. Een ander voordeel is dat er geen ruimte is voor prijsopdrijving. Het gaat om een win-win situatie waarbij alle landen die geregistreerd zijn als leverancier kunnen inspelen op elkaars behoeften.

De diplomaat is zeer tevreden met de opkomst. Ze geeft aan dat bijna alle ministeries in grote getale aanwezig zijn geweest. Ook het bedrijfsleven heeft goed gebruik gemaakt van deze gelegenheid. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de training ervoor moet zorgen dat men kennis opdoet om gebruik te kunnen maken van deze diensten. Verder zal men ook getraind worden om zich te kunnen registreren, waardoor er goed gebruik gemaakt zal kunnen worden van de mededelingenboard.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraining in Openbaar aanbesteden