zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
5
(1)

Training in Nickerie versterkt Waterschappen: LVV en ROS bundelen krachten

lees ook ...

Een aantal van 1400 ambtenaren reageerden niet op stopzettin...

Stopzetting van het salaris van 1400 ambtenaren door het ministerie van Financiën en Planning heeft geen reactie gekregen. Zesduizend mensen kwamen hiervoor in aanmerking. Het loon van 1800 man, werd ...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft in samenwerking met het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en met ondersteuning van de IICA Project Uitvoering (PEU) een driedaagse training georganiseerd om de operationele capaciteiten van de Waterschappen in Nickerie te versterken. Deze training, die onderdeel is van het door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank gefinancierde Duurzaam Landbouwproductiviteitsprogramma, had als doel het beheer en onderhoud van vitale irrigatie- en afwateringsinfrastructuren in de regio te verbeteren.

Tijdens de training kregen deelnemers diepgaande kennis over de Waterschapswet en de Keurwet, met een nadruk op hun toepassing en handhaving. Juridische experts van ROS leidden de sessies, waarbij ze praktische inzichten boden en vragen van de deelnemers beantwoordden. De training omvatte ook een speciale sessie voor overheidsfunctionarissen, om betere samenwerking en begrip tussen de Waterschappen en overheidsinstanties te bevorderen.

De succesvolle implementatie van deze training onderstreept de cruciale rol van overheidsfunctionarissen bij het effectief uitvoeren van nieuwe processen. Met het oog op de toekomst plant het ministerie van LVV vervolgtrainingen en doorlopende capaciteitsopbouwprogramma’s. Deze inspanningen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat de Waterschappen goed uitgerust blijven om de irrigatie- en afwateringsinfrastructuren duurzaam te beheren en zo bij te dragen aan de landbouwproductiviteit in Nickerie.

Dit initiatief benadrukt de inzet van de betrokken ministeries en de IICA om de operationele efficiëntie en samenwerking binnen de Waterschappen te verbeteren, wat essentieel is voor de duurzame ontwikkeling van de landbouwsector in de regio.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraining in Nickerie versterkt Waterschappen: LVV en ROS bundelen krachten