donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Training grenspostbewaking van LVV afgerond

lees ook ...

Minister Ramadhin: “Verlichting voor gezondheidswerkers op k...

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft aangekondigd dat er verlichting komt voor gezondheidswerkers in Suriname. Hij zegt dat er een plan gepresenteerd zal worden aan de regering om het aant...

De training Grenspostbewaking voor junior inspecteurs van het directoraat Veeteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), die van start ging op 8 december 2020, is afgrond. Elf junior inspecteurs zijn klaargestoomd om de grenspostbewaking op de plaats van binnenkomst van Suriname te doen.  Zij ontvingen elk een certificaat.

Tijdens de training, die gecoördineerd werd door Charleen Djamin en Roshaya Kamit, werd de nadruk gelegd op de te verwachten competentie, communicatieve vaardigheden, veeteeltwetgeving en informatie-uitwisseling met externe instanties. Verder kwamen onder andere ook Dierenwelzijn, Quarantaine van dieren, Personal Protective Equipment en Bio security aan de orde. Tijdens de training hebben de trainees geleerd om onder andere dierziektes te herkennen en wat de consequenties zullen zijn als een dierziekte het land binnenkomt.

De afdeling Grenspostbewaking van het directoraat Veeteelt heeft als belangrijkste taken onder andere het verzamelen van data met betrekking tot legale en illegale importen en doorvoer van levende dieren, producten van dierlijke oorsprong, diergeneesmiddelen, diervoeders en diergerelateerde producten op alle grensposten van Suriname. Daarnaast controleert zij relevante documenten betreffende de import en doorvoer van voornoemd op authenticiteit, correctheid en volledigheid, overeenkomstig de geldende voorschriften en procedures.

Ook wordt de overeenstemmingscontrole uitgevoerd van het aangegeven product of de lading met de vereiste documenten, waarbij de voorgeschreven verpakking, – opslag, – en transportfaciliteiten alsook de etikettering worden gecontroleerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraining grenspostbewaking van LVV afgerond