zaterdag 25 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Training corruptievrij registreren woningzoekenden voor NGO’s

lees ook ...

Ronnie Brunswijk kreeg openbaring en gaat voor 100.000 stemm...

De ABOP voorzitter, Ronnie Brunswijk gaf tijdens een ressortvergadering van de partij te kennen dat hij gaat voor 100.000 stemmen bij de verkiezingen van 25 mei 2025. Een openbaring die hij heeft gekr...

Personen van twintig Niet-Gouvernementele Organisaties (NGO’s) worden nu getraind in het corruptievrije registreren van woningzoekenden. Het zogeheten Management Informatie Systeem (MIS) is een digitaal computersysteem dat alles zelf inricht vanaf de registratie aan tot de goedkeuring om in aanmerking te komen voor hulp. Het voorkomt het bevoordelen of regelen van mensen vanwege de transparantie.

De training moet de NGO’s bekwaam maken om geïnteresseerden te helpen het juiste aanvraagproces te bewandelen om in aanmerking te komen voor financiering van een nieuw huis, de renovatie en of uitbreiding van een bestaande woning. Dit project vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) is het zogeheten Affordable Housing Project (AHP) en wordt gefinancierd door de Internationale Islamitische Bank.

Er zullen 3775 huishoudens geholpen worden. De start van de training aan de NGO’s in hotel Jacana werd verricht door vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Hij zei dat de regering van Suriname de ernstige woningnood onderkent en daarom het AHP beschouwt als het voorzien van een onderkomen aan Surinamers en wel van kustgebied tot het binnenland. Van Tamarin in het kustgebied tot Balingsoela in Brokopondo. Armoedebestrijding is hier aan de orde.

Brunswijk haalde verschillende redenen aan die de woningnood hebben verergerd de afgelopen jaren. Nu de valutakoers vrij stabiel is gebleven, is de regering druk bezig te werken aan projecten om de lage inkomensgroepen tegemoet te komen. Volgens de vp is het AHP project een goed voorbeeld hiervan. Hij deed op de NGO’s een beroep zich gedisciplineerd in te zetten voor de mensen in nood.

De MIS-training wordt een week lang verzorgd door drie deskundigen uit Colombia en Ecuador onder leiding van Francisco Ayala. Deze training is volgens Ayala de afgelopen 20 jaren verzorgd in 25 landen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraining corruptievrij registreren woningzoekenden voor NGO’s