woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
5
(1)

Training coöperatief ondernemerschap Snesi Kondre

lees ook ...

Slagingspercentages vwo gestegen, havo licht gedaald

Dit jaar zijn de slagingspercentages voor het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo) gestegen, terwijl die voor het hoger algemeen vormend onderwijs (havo) een lichte daling hebben laten zien....

De Raad voor Coöperatiewezen (RACO), in samenwerking met Solidaridad Network Suriname, heeft op 28 augustus jongstleden een training over coöperatief ondernemerschap verzorgd aan lokale bewoners van Snesi Kondre in het district Sipaliwini. Hiermee wil men het bevorderen van werkgelegenheid en en verbetering van het ondernemersklimaat. RACO is een werkarm van het ministerie van arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ)

Men heeft vooral gemikt op micro- en startende ondernemers. Ze werden gestimuleerd om in coöperatief verband op te trekken, zodat men meer succes kan boeken. Het aantal banen en de inkomens kunnen daardoor vermeerderen. De training is verzorgd door de voorzitter van RACO, Claudette Etnel.

Etnel heeft de deelnemers geïnformeerd over, de vereisten voor het opzetten van een coöperatie, alsook de kenmerken van deze organisatie, vorming van het bestuur en commissie van toezicht. De inhoud en vaststelling van statuten voor de coöperatie kwam ook naar voren.

Etnel vindt het belangrijk om de plaatselijke bewoners van Snesi Kondre te doen beseffen, dat coöperaties bijdragen tot grotere werkgelegenheid, de toename van individuele en nationale rijkdom, en het nationaal inkomen vergroten.

Zij is ingenomen met het feit, dat de participanten belangstelling hebben getoond in het opzetten van landbouwcoöperaties. Veel vragen zijn gesteld over de voordelen van de onderlinge samenwerking en over de werking van deze organisatievorm.

Volgens Etnel zal het ministerie zich blijven inzetten om micro-ondernemers te ondersteunen en te begeleiden bij het opzetten van coöperaties middels trainingen en voorlichtingssessies. RACO heeft als taak het promoten en begeleiden van coöperaties en wil het coöperatiewezen in Suriname bevorderen.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraining coöperatief ondernemerschap Snesi Kondre