woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
0
(0)

Training Carambola fruitvlieg voor LVV inspecteurs

lees ook ...

Nederlandse sporters bereiden zich voor op olympische spelen...

De Olympische Spelen in Parijs staan voor de deur, en Nederlandse sporters zijn intensief bezig met hun voorbereidingen voor dit prestigieuze evenement. Het televisieprogramma "Mijn Olympische Droom" ...

van Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft op vrijdag 23 september  een fruitvlieg training laten verzorgen voor zestien inspecteurs van de afdeling Plantenbescherming/ Protection Organization van Suriname (NPPO). De training werd verzorgd door de consultant Alies van Sauers en de afdeling Entomologie van het directoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking.

Deze fruitvlieg training is onderdeel van het SUL1020 Agricultural Competitiveness project van de Inter-American Development Bank (IDB). De bestrijding en uitroeiing van de Carambola fruitvlieg populatie in Suriname is het voornaamste doel van het Nationaal Carambola fruitvlieg project. De inspecteurs van NPPO hebben kennis opgedaan in het detecteren, monitoren en bestrijden van de Carambola fruitvlieg, over het project waardoor ze beter in staat zijn om controle uit te voeren en het gereed maken van fytosanitaire formulieren als begeleiding van een zending van fruitsoorten.

In het district Nickerie (vanaf de Henar brug tot de Corantijn rivier) is de Bactrocera carambola oftewel de Carambola fruitvlieg (CFF) afwezig. De andere plaag fruitvlieg is de West-Indische fruitvlieg (Anastrepha Obliqua), die in lage aantallen voorkomt. De manja snuitkever (mango seed weevil MSW) is ook aanwezig in dit district. Als dit gebied voor de Carambola fruitvlieg plaagvrij kan worden verklaard, kunnen manja’s en mogelijk andere fruitsoorten uit dit gebied naar Europa worden geëxporteerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraining Carambola fruitvlieg voor LVV inspecteurs