maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Train the trainers programma ter ondersteuning ondernemers

lees ook ...

Kater Karma mikt op Europa

 Kater Karma, de bekende Surinaamse zanger, wil na zijn land nu ook Europa veroveren. Aan de Ware Tijd zegt hij, dat het nog niet mogelijk is om van muziek te leven in ons land. Regillio Pinas, zoals ...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) is gestart met het project ‘Supporting and Ensuring Small and Medium-sized Enterprises (SMEs) in Suriname and Guyana to Continue Business during Crisis’.

Dit project is goedgekeurd door the standing Committee for Economic and Commercial Cooperation of the Organization of the Islamic Cooperation (COMCEC) Project Funding Unit en tevens gefinancierd onder het COMCEC programma.

Minister Rishma Kuldipsingh van het ministerie van EZ heeft aangegeven dat het initiatief voor dit project genomen is door het ministerie van EZ naar aanleiding van de zware klappen die het ondernemersklimaat heeft gekregen als gevolg van de COVID-pandemie. In dit kader is er een driedaags ’train de trainers’ trainingsprogramma gestart op woensdag 27 september 2023 in Hotel Babylon.

Het hoofd van het departement KOSGEB (van Turkije) tevens trainer van de workshop, Selim Serkan Ercan, heeft aangegeven dat er tijdens de training gefocust wordt op hoe ondernemers een businessplan kunnen maken om weerstand te kunnen bieden tegen pandemieën. Naar zeggen van Ercan werken zij samen met het ministerie aan dit project, omdat zij de Midden- en Kleinbedrijf (MKB) in Suriname willen ondersteunen.

Onderdirecteur van het onderdirectoraat Interne Markt (IM), Sarita Vyent, heeft aangegeven dat de driedaagse training ter versterking is van de trainingsunit van het ministerie van EZ. Volgens onderdirecteur Vyent, heeft het ministerie middels het COMCEC-project de technische assistentie gekregen van Turkije, waarbij er 21 personen van binnen en buiten het ministerie getraind zullen worden tot trainers. De focus ligt ook op riskmanagement, zodat ondernemers kunnen aanleren hoe zij de continuïteit van hun bedrijf kunnen waarborgen tijdens een crisis.

Minister Kuldipsingh heeft aangegeven dat het ministerie moet investeren in ondernemerschap, omdat het de ruggengraat is van de economie van Suriname. Er is eerst geïnvesteerd in het personeel van het ministerie, zodat zij de nodige capaciteit kunnen bezitten om de ondernemers te faciliteren. Het ministerie is ook bezig met voorbereidingen om landelijke trainingen te verzorgen, zodat ook lokale productie gestimuleerd kan worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTrain the trainers programma ter ondersteuning ondernemers