dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Tragisch: Woningbrand eist leven 8-jarig meisje

lees ook ...

Herdenkingsceremonie voor gesneuvelde militairen van Binnenl...

Voor de achtste keer werd op zondag een herdenkingsceremonie gehouden ter nagedachtenis aan de 72 gesneuvelde militairen van het binnenlands conflict dat woedde van 1986 tot 1992. Tijdens de ceremonie...

In de vroege ochtend van zaterdag 21 oktober 2023 is het 8-jarige meisje C.B. omgekomen bij een woningbrand aan de Augustine Mandarijnstraat. Omstreeks 00.49 uur ontving de politie van het bureau De Nieuwe Grond de melding van de brand op het genoemde adres. Bij aankomst bleek het te gaan om een in aanbouw zijnde stenen woning aan de voorkant van het perceel en een houten woning achter op het erf.

In de woningen verbleef een gezin bestaande uit een moeder, vader en drie dochters. Op het moment van de brand was alleen de moeder R.B. thuis met haar drie dochters T.B. (12), C.B. (8) en A.B. Uit het voorlopige politieonderzoek is gebleken dat T.B. en haar zusje C.B. rond 21.00 uur ’s avonds bezig waren met het bereiden van hondenvoer in de houten woning.

Rond 21.15 uur gingen ze naar bed, waarbij T.B. vergat het vuur onder de pot uit te doen. Op een gegeven moment werd T.B. wakker en ontdekte dat de houten woning in brand stond. Ze rende naar haar moeder, die op dat moment in de in aanbouw zijnde woning lag te slapen met haar zusje A.B., maar vergat haar jongere zus C.B. mee te nemen.

Toen de moeder naar de houten woning ging, stond deze al in lichterlaaie. De brandweer kon bij aankomst enkel nabluswerkzaamheden verrichten. De houten woning is volledig afgebrand en de stenen woning gedeeltelijk.

Beide woningen waren aangesloten op het elektriciteitsnet. De moeder en haar twee andere dochters wisten op tijd uit de woningen te komen, maar tijdens het nablussen werd het verkoold lichaampje van het 8-jarige kindje gevonden.

Het ontzielde lichaam van C.B. is in beslag genomen door de politie op bevel van het Openbaar Ministerie, in afwachting van het onderzoek. Op dit moment is niet bekend of de woningen verzekerd zijn tegen brand. Het onderzoek wordt voortgezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTragisch: Woningbrand eist leven 8-jarig meisje