zaterdag 15 mei 2021
23.9 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
2.5
(2)

Traditionele natuurgenezer stimuleert dataverzameling

lees ook ...

Malariaprogramma alert na importcase

Malaria heerst nu in ons buurland Frans-Guyana. Deze week is Suriname opgeschrikt door een importcase. Iemand uit het Frans dorpje Taluen, die naar Kawemhakan reisde bleek malaria te hebben.  Het Mala...

Natuurgenezer Stanley Santaris wil zoveel mogelijk de natuurartsen beschermen. Hij stimuleert  dat zijn collega ‘s data  verzamelen.  Hiermee wordt hun beroep beschermd. Santaris is een erkend natuurgenezer, die onder  de Nederlandse licentie Gezondheidszorgtherapeut zijn praktijk runt.

De natuurgenezer is gespecialiseerd in het gebruik van Javaanse medische kruiden, die door Javaanse contractarbeiders meegenomen zijn naar Suriname. Santaris maakt natuurproducten. De planten, die hij hiervoor gebruikt zijn al getest in Europa.

“Het is niet alleen een stukje bescherming naar de natuurgenezer en cliënt toe, maar ook kennis die wordt vastgelegd. Wanneer de overheid bij je langskomt, heb je bewijs dat je dingen niet uit de losse pols doet”, legt hij uit.

De natuurgenezer onderbouwt goed, waarvan zijn producten zijn gemaakt. Het liefst werkt hij daarnaast met het resultaat van een arts. “Als iemand hulp bij me komt zoeken, bijvoorbeeld over vleesboom, wil ik altijd een labtest zien. Aan de hand van het resultaat maak ik een dosering die ook aan een kuur verbonden is.”

Stanley Santaris bereikt dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd. Hij doet aan kennisoverdracht, zodat hij op zijn “ oude dag” rustig kan leven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraditionele natuurgenezer stimuleert dataverzameling