vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Traditionele compost training voor LVV voorlichters

lees ook ...

EZ organiseert trainingssessies voor ondernemers

Het Onderdirectoraat Internationale Handel (ODIH) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert informatie sessies voor ondernemers als voorlop...

Gisteren 03 december vond op de citruskwekerij te Tamansari de certificaatuitreiking plaats aan de cursisten die hadden deelgenomen aan de composteringstechnieken van het traditionele eindproduct: compost. De training werd verzorgd voor Citruskwekerij Tamansari met 20 participantenen en de citruskwekerij Houttuin met 14 deelnemers.

De deelnemers waren de werknemers van de kwekerijen en voorlichters van het ressort houttuin en het district Commewijne. Dit project wordt geleidt door de Inter-American Development Bank en het doel is het versterken van de citrusproductie en dus de citrussector in Suriname. Om de plant wat meer vruchtbare aarde te geven wordt er gecomposteerd, omdat potaarde duur is.

Voor de samenleving is de procedure van het traditioneel composteren vastgelegd in een informatiebrochure. Ook de specificatie van een compostcamp is vastgelegd in een brochure zodat het duidelijk is waar aan zo een compostcamp moet voldoen.

De compost informatiebrochure is er voor het gebruik bij citruskwekers, groentekwekers, voor landbouw arealen, voor siertelers en als potgrond gemengd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraditionele compost training voor LVV voorlichters