dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
7.8 C
Amsterdam
0
(0)

Traditioneel gezag dient petitie in voor verhoging uitkering

lees ook ...

Oproep tot stopzetten van woekerwinsten op tweedehandse band...

De Economische Controle Dienst (ECD), onder leiding van Pertap Goerdayal, heeft aangekondigd dat tweedehandse autobanden, die momenteel voor gemiddeld SRD 700 en meer verkocht worden bij bandenzaken, ...

Enkele traditionele gezagdragers onder leiding van Sila Deel hebben een petitie aan president Chandrikapersad Santokhi aangeboden. In hun petitie vragen zij het staatshoofd om aandacht te schenken aan het geven van meer waardering aan bestuursleden van het traditioneel gezag. Het verzoekschrift werd op maandag ingediend bij het Kabinet van de President en ontvangen door Adjaykoemar Moensi, directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden van het Kabinet van de president.

De trekker van de groep van het traditioneel gezag, Deel, gaf bij de indiening aan dat vanwege de economische situatie en de wateroverlast het onmogelijk is voor de leiders en leden van het traditioneel gezag om het beleid uit te voeren met de huidige uitkering. Zij ziet graag een verhoging van de uitkering tegemoet.

De leden van het traditioneel gezag hebben het recht om hun beklag te doen bij de president, zegt Moensi. Hij gaf aan er werk van te zullen maken om deze petitie door te geleiden naar de president.

Aangezien het staatshoofd zich gereedmaakt voor vertrek naar de Summit of the America’s was het niet mogelijk dat de leden van het traditioneel gezag door het staatshoofd ontvangen werden. De groep zal volgens Moensi binnen de afgesproken twee weken gehoord zal worden door de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraditioneel gezag dient petitie in voor verhoging uitkering