vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Traditioneel gezag bezoekt Chinese ambassadeur

lees ook ...

700 bereidverklaringen uitgereikt in Brokopondo

Vice president (VP) Ronnie Brunswijk en de minister van Grondbeleid (GBB) en Bosbeheer, Dinotha Vorswijk, hebben op vrijdag 24 maart, samen 700 bereidverklaringen uitgereikt aan bewoners van het distr...

Op 28 oktober 2021  werd er een kennismakingsbezoek afgelegd, door het Surinaamse traditioneel gezag aan de Chinese ambassadeur in Suriname. Het doel van dit bezoek was om elkaar beter te leren kennen, het creëren van vertrouwen en begrip, bij het aangaan en het uitvoeren van projecten.

Het Surinaams tradioneel gezag kreeg de gelegenheid om vragen te stellen en met enkele voorstellen te komen. De punten die aan te orde kwamen zijn onder andere projecten met betrekking tot schoon drinkwater, electriciteit, onderwijs voor/ in het binnenland en kennisoverdracht tussen Chinese cultuur en Tribale cultuur.

Na het aanhoren van de voorstellen gedaan door het traditioneel gezag, gaf de ambassadeur aan dat de Republiek Suriname en de Volksrepubliek China al langer dan 45 jaar samen werken op sociaal, economisch, cultureel en politiek gebied en dat China zeker bereidt is hulp en assistentie te bieden aan het binnenland van Suriname.

De ambassadeur gaf aan dat ze hun projecten mogen indienen, maar dat de uitvoering via de regering zal geschieden. De bijeenkomst werd afgesloten door de Ambassadeur waarna er presentjes werden overhandigd door het tradioneel gezag.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTraditioneel gezag bezoekt Chinese ambassadeur