zaterdag 20 april 2024
25 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

Tractoren voor district Brokopondo

lees ook ...

Brunswijk belooft steun aan Kindertehuis Efran na oproep om ...

Het Kindertehuis Efran verkeert in een urgente situatie waarbij directe hulp nodig is, voornamelijk op het gebied van levensmiddelen en schoonmaakgerei. Derrick Vanier en Marianne Cornet, die zich inz...

Districtscommissaris van Brokopondo Ludwig Mendelzoon heeft uit handen  van minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), dinsdag jongstleden twee tractoren ontvangen omdat ,“het district moet uitgroeien tot één van de landbouwdistricten van ons land”. Dit is de wens president  Santhoki volgens de bewindsman. Het ressortkantoor in centrum Brokopondo is ook heropend met Kavish Dhanes als ressortleider.

“De tijd van handen ophouden is voorbij en komt nooit meer terug. Daarom verwacht ik niets anders dan produceren”. Hiermee laat Mendelzoon merken, dat hij de boodschap heeft begrepen. Deze werktuigen staan onder beheer van het commissariaat in het district. Traditionele gezagdragers van het district en notabelen uit Paramaribo waren aanwezig tijdens deze plechtigheid.

De tractoren maken deel uit van een schenking van onder andere landbouwmachines en bijbehoren door China.

Het district heeft deskundigen beschikbaar op afroep. Hoofdkapitein Kaffe is voorstaander van het agrarisch beleid van regering Santhoki. Hij verwacht een complete verandering van Brokopondo in de komende vijf jaren, met behulp van trainingen en voorlichting.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTractoren voor district Brokopondo