dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Tourism Month Suriname 2023

lees ook ...

Tweede editie Designer Fashion Night

Iraida Rijker van IBA Events & Consultancy heeft een passie voor mode, kunst, cultuur en muziek. Ze gelooft dat cultuur bindt. Reden genoeg voor haar om een tweede Designer Fashion Night te organi...

World Tourism Day is op 27 september aanstaande. Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft de kick-off gegeven voor de Tourism Month Suriname 2023 in het Lalla Rookhgebouw. Deze Tourism Month duurt van 1 tot en met 30 september. Aanwezig waren TCT-minister Albert Jubithana, Toerisme-directeur Rabin Boeddha en districtscommissaris van Commewijne, Mohamedsafiek Radjab. Er zullen activiteiten in dit kader zijn tot hooguit den 27ste van de maand.

Een paneldiscussie maakte deel uit van het programma. Hierdoor werd het publiek geïnformeerd over hetgeen Suriname te bieden heeft op dit gebied. De aanwezigen mochten deelnemen aan een discussie over het jaarthema, “Tourism & Green Investment”. Het panel bestond onder anderen uit Dinesh Ramlal (bestuurslid Stichting Toerisme Suriname); Sirano Zaalman (CEO van Access Suriname Travel) en mode-ontwerpster Zoë Heyns. Andere actoren, zoals eigenaren van recreatieoorden en restaurants waren ook aanwezig.

De input van de publieke en de private sector waren boven verwachting.  “Het was de bedoeling om meer aandacht te creëren voor het toerisme in Suriname. Dit is een stap tot bundeling van de toerismesector. We zijn bij elkaar gekomen en gaan nu kijken wat wij kunnen doen om Suriname beter te promoten, meer te gaan verdienen in de toerismesector en hoe wij beter kunnen samenwerken”, zei Ruben Forster, coördinator Toerisme Nickerie.

Het streven is volgens hem ook creëren van bewustwording op het gebied van toerisme. Kennis over wat Suriname te bieden heeft in bijvoorbeeld de districten Nickerie en Saramacca is cruciaal.

“Wat wij nu willen is dat alle districten het toerisme gaan bepalen en dat de samenleving daarmee kennis maakt. Wij zijn alvast begonnen om de activiteiten van de verschillende districten te plaatsen op de website www.suriname.travel. Daar kun je per district de activiteiten bekijken”, zei de coördinator verder.

Jo-ann Misiekaba, onderdirecteur van het Directoraat Toerisme maakte bekend dat in het kader van Wereld Toerisme Dag een groot Surinaams festival gehouden zal worden, waaraan diverse culturen, districten en het bedrijfsleven zullen participeren. Onderdeel van dit evenement zal zijn een Kids Area waar kinderen om een creatieve manier kennis zullen mogen maken met toerisme.

Bron: De communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTourism Month Suriname 2023