maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

TotalEnergies overweegt uitstel van eerste olie-ontwikkeling in Suriname

lees ook ...

Vrouw overvallen door criminelen in eigen huis

I.T. (43) werd plotseling geconfronteerd met een angstaanjagende situatie toen twee criminelen haar slaapkamer binnenstormden door de deur open te trappen. Een van hen trapte haar in de rug terwijl hi...

Tijdens een recente winstconferentie over het vierde kwartaal van 2023, heeft de Chief Executive Officer van TotalEnergies, Patrick Pouyanne, aangegeven dat het uitstellen van de eerste olie-ontwikkeling in Suriname een optie is voor het bedrijf. Hij benadrukte dat kosten als een fundamentele factor worden beschouwd bij deze beslissing.

Pouyanne verklaarde dat TotalEnergies niet dezelfde fouten wil herhalen als in 2010, door zich meer te laten leiden door volume dan door waarde, en dus de kosten te beheersen. Hij benadrukte het belang van het verkennen van verschillende opties in dit proces.

De CEO gaf aan dat TotalEnergies van plan is om vier projecten te sanctioneren, waaronder “Sépia 2, Atapu 2, Suriname en Kaminho.” Hij benadrukte dat het bedrijf actief bezig is met de ontwikkeling van deze projecten. Pouyanne voegde eraan toe: “Als ik moet kiezen, geef ik er soms de voorkeur aan om uit te stellen. De olie zal niet verdwijnen. Dus als ik een project moet uitstellen, kunnen we even wachten.”

De ontwikkelingsplannen van TotalEnergies in Suriname hebben veel aandacht getrokken. Het bedrijf zal naar verwachting tegen het einde van het jaar een ontwikkelingsplan indienen bij de Surinaamse regering, en er zijn al ontwikkelingsstudies gestart. De eerste olieproductie wordt verwacht in 2028.

TotalEnergies heeft tot nu toe samen met APA 14 putten geboord in Block 58 voordat de grote olievondsten werden gedaan in Sapakara South en Krabdagu.

In september kondigde Total aan om 9 miljard dollar te investeren in de ontwikkeling van Block 58, om de enorme olievoorraden in de Sapakara South- en Krabdagu-velden te winnen – bijna 700 miljoen vaten in totaal. De olie-investeringen in Guyana bereikten dat niveau pas bij de derde ontwikkeling van ExxonMobil – Payara. Het eerste project kostte slechts 3,6 miljard dollar.

De reservoirs van Sapakara South en Krabdagu liggen tussen de 100 en 1.000 meter waterdiepte. Er zal gebruik worden gemaakt van een drijvend productie-, opslag- en loschip (FPSO) met een capaciteit om 200.000 vaten per dag te produceren, verbonden met onderzeese bronnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTotalEnergies overweegt uitstel van eerste olie-ontwikkeling in Suriname