zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
3
(1)

TotalEnergies doet belangrijke olievondsten

lees ook ...

Nu ook kipnuggets bij KFC

Het nieuwste Finger Lickin’ Good van KFC in Suriname is kipnugget. Klanten prijzen het product aan als mals en goed te combineren met de nieuwe sauzen. De nuggets worden gemaakt van halaal geslacht wi...

President Santokhi heeft vandaag een bijeenkomst gehad met hoge functionarissen van TotalEnergies, Staatsolie en met de minister van NH. Hierbij werd bekendgemaakt dat TotalEnergies twee belangrijke olievondsten heeft gedaan.

Het doel van deze bijeenkomst was om een update te krijgen over de status van de ontwikkelingen op het gebied van olie en gas in Blok 58 in Suriname. TotalEnergies maakte bekend dat de olievondsten nader verkend worden ten behoeve van een eerste olieveldontwikkeling. De laatste verkenningsput wordt momenteel geboord.

Er werd een gedetailleerde tijdsplanning aan de president gepresenteerd. Daaruit bleek dat aan het eind van dit jaar de resultaten betreffende de commercialiteit merkbaar zullen zijn en naar verwachting zullen die ook een positieve invloed hebben op het IMF-programma. In het kader van de groeiende belangstelling in olie en gas, zal er binnenkort een ontmoeting van staatshoofden uit de regio plaatsvinden.

De CEO van Staatsolie, Annand Jagesar, benadrukte dat TotalEnergies aanzienlijke investeringen heeft gedaan in lokale arbeiders. De President en zijn team waren positief gestemd over de ontwikkelingen en vooruitzichten van de Surinaamse oliesector.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTotalEnergies doet belangrijke olievondsten