Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Total lockdown Suriname weekeind 21 augustus

Geplaatst

op

Lock

Op de persconferentie vanmiddag gehouden in de congreshal, zijn de Covid-19 maatregelen die er gelden in Suriname door President Santokhi verscherpt voor het komend weekeinde.Vanwege de ernstige toename van Covid besmette personen kan de Zorg de toestroom van patiënten niet meer aan en ook de uitvaartbedrijven kunnen de toestroom van lichamen niet meer aan.

Er zal gefaseerd een total lockdown ingevoerd worden. Alvast zal er vanaf vrijdag 21 augustus acht uur ‘s avonds tot zondagochtend 23 augustus vijf uur ‘s morgens een total lockdown gelden. De maatregelen die nu gelden zullen verscherpt worden. Ook de controle op het naleven van de maatregelen zal opgevoerd worden en waar nodig zal er opgetreden worden en zullen er ondere andere boetes opgelegd worden. – culturu.com

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lunes Armand
donderdag 20 augustus 2020 01:17

Ik betwijfel dat deze manier van lockdown een drastisch effect zal hebben op het terug dringen van de C-19 Pos. testen.Wil niet zeggen dat het niet ok is. Het moest van vrijdag ochtend 5u – maandag ochtend 5u. Wat doet het outbreak team gedurende deze periode? Worden er verhoogde controles uitgevoerd aan de grenzen? ihb de oostgrens De controle op naleving van de regels tussen 5u en 20u moet verscherpt worden ook werkvloeren moeten in deze controle vallen; gemeld en ongemeld. Bedrijven moeten hun arbeiders eingelijk verplichten om zo een swap test te doen. Haalbaarheid studie moet worden gedaan. Ter… Lees verder »

Patrick
donderdag 20 augustus 2020 01:41

Ze moeten het 14 dagen volhouden

Melissa
donderdag 20 augustus 2020 07:39

Helpt niet iedereen verplicht binnen blijven alleen belangrijke beroepen mogen de straat op. Gewoon vol houden. Winkel thuis klaar.

Kwasiba
donderdag 20 augustus 2020 11:55

Dit is geen lockdown. Liever was t vn vrij 5u ochtend – mndg 5 ochtend ….of 2 wekn lang winkel thuis

Lilawati
donderdag 20 augustus 2020 12:08

Begin een thuis bezorg winkel in Suriname. Bestelling thuis geleverd… En je bent binnen. Onsbelang yu sta mang

Percy
vrijdag 21 augustus 2020 09:13

Dit is een eerste stap.
net als in andere landen kan het genoeg zijn of te weinig.
Dan kan je altijd de maatregelen nog verder uit breiden.
Dus niet meteen janken aub.

minsi
vrijdag 21 augustus 2020 22:42

Uit vrees voor deze uitbraak was er het voorstel voor uitgestelde verkiezingen. De huidige regering en bevolking zag er toen het belang niet van in. Wie niet luisteren wil zal voelen. Mijn sympathie ligt bij mijn collega’s in de zorg die nu hun leven in de waagschaal moeten zetten door dat ondoordacht besluit vd huidige regering. Sterkte collega’s in de zorg.Advertentie

Suriname

STVS heeft vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting afgedragen

Geplaatst

op

Stvs

Dat er vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting aan de staat zijn afgedragen door de leiding van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is geen blij nieuws voor het station, dat gisteren zijn 55-jarig bestaan herdacht. In zijn toespraak heeft directeur Raoul Abisoina onder andere gezegd, dat hij van de belastingen een brief hierover heeft ontvangen.

Deze kwestie is een van de aandachtspunten die Abisoina heeft vervat in een document dat is overhandigd aan president Chan Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.  De STVS-directeur heeft aan de regering een nieuw gebouw gevraagd. Deze belofte zou tien jaar terug zijn gedaan. Echter is daar niets van terechtgekomen. Vp Brunswijk gelooft erin dat het gebouw komt. Zowel de regeringsleider als vp Brunswijk waren vol lof over de staatszender. Het staatshoofd memoreerde de vele programma’s die vroeger werden vertoond.

De vicepresident kan zich nog herinneren dat hij bij de buren met veel moeite door de drukte van andere kinderen, een glimp kon krijgen van de STVS. De staatszender kan volgens president Santokhi grote hoogtes bereiken door mee te gaan met de digitale tijd, waaronder sociale media.

Hij voegde eraan toe dat de STVS ook een platform kan bieden voor artiesten, die momenteel worden getroffen door Covid-19. Frits Pengel, grondlegger van de STVS, tevens de eerste directeur, heeft samen met Glenn Truideman en Shirley Lackin een award ontvangen voor hun bijdrage.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Personeel Greenheart roept hulp vp in

Geplaatst

op

Vicepresident Ronnie Brunswijk

Het personeel van de multinational Greenheart heeft vandaag middels het indienen van een petitie hulp ingeroepen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Een groep van 22 werknemers werd ontslagen in mei dit jaar, maar de rechter draaide dit terug. Het ontslag werd als onrechtmatig bestempeld.

De werkgever moest de arbeiders uitbetalen, maar daar is niets van terechtgekomen. Dit is zeer onbegrijpelijk voor vakbondsleider Ricardo Karwofodi. Aan de vp heeft C-47-voorzitter Robby Berenstein, gezegd dat het bedrijf alle wettelijke bepalingen aan hun laars lapt. Het kan volgens hem niet zo zijn, dat een multinational naar Suriname komt en de regels vertrapt.

Lloyd Read van de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen Para en Wanica (Osip) komt vooral op voor het mensenrechtenaspect in deze kwestie. Het gaat voornamelijk om inheemse werknemers die op deze manier worden behandeld.

“Wanneer deze multinationals naar Suriname komen, bedelen zij voor een plek. Maar als ze er eenmaal zijn, vertrappen ze mensenrechten. Het is ons woongebied waarin zij opereren. Er worden buitenlanders in dienst genomen, terwijl de lokale gemeenschap geen plaats meer krijgt. En daarom worden de werknemers ondersteund,” zegt Read.

Bij de ontvangst van de petitie heeft vp Brunswijk benadrukt dat ieder rechterlijk vonnis gerespecteerd moet worden. Hij beloofde de werknemers en de vakbond dat hij zich zal buigen over dit vraagstuk. “Het kan niet zo zijn dat zoveel mensen brodeloos gemaakt worden. Wij zullen hier werk van maken en ervoor zorgen dat het vonnis wordt uitgevoerd.”

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen