donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Total lockdown op 20 juli

lees ook ...

Oude rijbewijzen worden weer verstrekt vanwege tekort aan ma...

Minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft aangegeven dat er wordt gewerkt aan het probleem met betrekking tot de rijbewijzen in Suriname. Er wordt momenteel gekeken naar verschillende op...

Op 20 juli wordt Ied-Ul-Adha, het offerfeest, herdacht. In Suriname is die dag gelijkgesteld met de zondag. Eerder had de regering besloten dat op iedere nationale feestdag er sprake zal zijn van een total lockdown. Ied-Ul-Adha valt op een dinsdag dus geldt voor die dag de total lockdown.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) zegt dat er wel geslacht mag worden bij de moskeeën. Alleen met toestemming van de president kan er voor de personen die rituele handelingen willen verrichten, dispensatie worden aangevraagd voor die dag, zegt Somohardjo.

Dispensatie kan worden aangevraagd door de moskeeën bij Biza bij het beleidsgebied Religieuze Aangelegenheden. Er moet worden aangeven wie er gaat slachten en wie het vlees gaat rondbrengen, zegt de minister.

Het unaniem besluit van de regering voor een total lcokdown op nationale feestdagen was op basis van hun inzichten. Na de viering van Holi Phagwa in maart is het aantal besmettingen fors gestegen. Er was op Phagwa een grote groep personen op de been, waardoor velen onvoorzichtig zijn geweest en de MoHanA-maatregelen niet hebben nageleefd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTotal lockdown op 20 juli