woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
1
(1)

Total lockdown maatregelen aangepast

lees ook ...

60-jarige overlijdt ter plaatse bij frontale botsing

Bij een frontale botsing tussen twee personenauto’s aan de Magenta-kanaalweg ter hoogte van de Magentakanaalbrug op 30 mei jongstleden, is de 60-jarige mede inzittende F.S. ter plaatse overleden. D...

 Een deel van de vrijdag afgekondigde maatregelen die zullen gelden tijdens de totale lockdown van de komende tweeëneenhalve week zijn nader bekeken en aangepast. Na besprekingen in het weekend  met verschillende groepen en deskundigen  zijn de inzichten bijgesteld.

President Chandrikapersad Santokhi   geeft nu persoonlijk leiding aan een regeringscrisisteam dat verder bestaat uit vicepresident Ronnie Brunswijk en een aantal ministers. Vrijdag had de NDP tijdens een persconferentie opgeroepen dat het staatshoofd persoonlijk leiding zou moeten geven aan de aanpak van de coronapandemie.

Zondagavond zei minister Albert Ramdin, vicevoorzitter van de ministerraad, dat het  beleid zal worden uitgevoerd door clusterteams, die verschillende werkgroepen onder zich hebben. De beleidsgebieden gezondheidszorg, handhaving en naleving, economie, sociale vraagstukken en arbeid, personenverkeer en financiën zijn in clusters. Deze zullen  nauw samenwerken met instanties zoals NCCR, leger en politie, nutsbedrijven, RGD en BOG, maar ook met het bedrijfsleven.

Als aanpassing van de eerder afgekondigde maatregelen is besloten dat naast slagerijen, supermarkten, bakkerijen, apotheken, drogisterijen en bouwmateriaalwinkels, ook groente- en fruitstands, banken, viswinkels en landbouwshops open mogen zijn op de maandag, woensdag en vrijdag van acht uur ‘s morgens tot vier uur ‘s middags. Op andere dagen  alleen de essentiële diensten.

Contact tussen burgers moet minimaal, omdat dat de bron is van de explosieve besmettingen. Slechts tien personen, boven achttien jaar mogen tegelijk in zaken, die open mogen.  Eén persoon per gezin  mag de boodschappen doen. Samenscholingen van meer dan vijf personen zijn verboden.

Ramdin zegt dat zware sancties zullen worden opgelegd aan organisatoren van feesten en personen die deze met onder meer geluidsapparatuur faciliteren. Ook de aanwezigen op feesten zullen hard worden aangepakt. Met uitzondering van het winkelen mogen burgers zich alleen op straat begeven voor medische noodgevallen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTotal lockdown maatregelen aangepast