zondag 4 juni 2023
26.8 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Total en milieuprojecten

lees ook ...

Santokhi ontvangt boeken in verband met 150 jaar Hindoestaan...

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens het Ápravási Milan festival in het National Indoor Stadium (NIS) boeken ontvangen van Indra Hu-Ramdas en Hardeo Ramadhin. Het festival, georganiseerd d...

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu(ROM)  en het oliebedrijf Total voeren gesprekken voor  mogelijke klimaat-financiering in Suriname. In ruil voor carbon credits(koolstofkredieten) zullen er middelen ter beschikking worden gesteld door het oliebedrijf voor milieuprojecten

“Hoewel de details hierover nog niet duidelijk in beeld zijn, kan nu al worden gesteld dat er serieuze belangstelling bestaat om tegen het midden van dit jaar een financieringsarrangement te presenteren. Dit zegt minister Sylvano Tjong-Ahin, minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu aan de pers na gesprekken met een delegatie van Total onder leiding van Americas Head of Operations Juan Michel Lavergne.

De minister vermeldt, dat naast Total er ook gesproken wordt met het Caribbean Community Centre for Climate Change over milieu financieringsmogelijkheden Het ‘debt for nature swap‘-model, waarbij de natuur wordt ingezet voor schuldverlichting, is één van de modellen, die naar voren komt en  waarnaar wordt gekeken.

De minister vertelt dat er bewust wordt gewerkt aan de capaciteit voor klimaatfinanciering. “Het is een complexe materie waar je ervaren financiële deskundigen voor nodig hebt”  zegt hij. Training van het personeel met medewerking van onder andere het Green Climate Fund, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, Green Growth Foundation  is een deel hiervan.

De expertise van Conservation International Suriname wordt erbij gehaald. Ook met deze organisatie zijn er gesprekken. “Met de juiste inzet en een beetje geduld kunnen we de economische crisis, die nu wordt verergerd door Covid-19, beter onder controle krijgen. De natuur kan ons wellicht een handje helpen” zegt de minister hoopvol.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTotal en milieuprojecten